NIEUWE JONGERENWERKER IN BOXTEL

’B-Town moet toko van jeugd worden’

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: William Dierckx in de repetitieruimte voor bandjes in jongerencentrum B-Town. De zakelijk leider ziet graag dat er in de toekomst meer gebruik wordt gemaakt van de oefenruimtes. (Foto: Gerard Schalkx).

DOOR MARIËLLE WIJFFELAARS

Uitbreiding van de huidige activiteiten en het opzetten van nieuwe evenementen in het jongerencentrum. Dat is het streven van de nieuwe Boxtelse senior jongerenwerker en zakelijk leider William Dierckx. Ook is de komende jaren een grote rol weggelegd voor muzikale optredens. Dit alles in nauw overleg met de jongeren. ,,De samenwerking met de jeugd is voor ons heel belangrijk.”

Dierckx heeft veel ervaring als jongerenwerker en als muziekprogrammeur bij verschillende popcentra. ,,Ik ben dertig jaar geleden gestart als jongerenwerker in Hilvarenbeek. Daar heb ik alle mogelijke werkzaamheden verricht, het was een heel goede leerschool.” Daarna werkte Dierckx bij verschillende poppodia. ,,Ik hou van afwisseling en uitdagingen en heb al veel banen versleten. Op het moment dat ik op de automatische piloot ga werken is het tijd om weg te gaan.”

De nieuwste medewerker van B-Town is enthousiast over de Boxtelse jongerenvoorziening. ,,Het is een prachtige ruimte, de Boxtelse jeugd boft”, vindt Dierckx. ,,De ruimte moet nog wel verder ingevuld worden.” Dierckx is ingeschakeld om B-Town op de kaart te zetten bij de Boxtelse jeugd. ,,Ik verwacht daar de komende jaren nog werk aan te hebben”, zegt de jongerenwerker.

OEFENRUIMTE
Hoewel B-Town pas een half jaar op de huidige locatie draait, zegt Dierckx onder de indruk te zijn van de vele activiteiten die er tot nu toe georganiseerd zijn. ,,Tweehonderd activiteiten in zes maanden is echt veel. De reguliere activiteiten zoals de inloopavonden, disco B-Fresh en Popgefokt blijven, maar we gaan dit wel wat uitbreiden. Tijdens de inloop op vrijdagavond zullen we wellicht toernooien gaan houden, bijvoorbeeld in tafelvoetbal”, zegt Dierckx.

De oefenruimtes boven het jongerencentrum worden momenteel door vier acts gebruikt om te repeteren. Dat aantal zou eigenlijk rond de negen moeten liggen. ,,Het enige wat de bandleden mee moeten nemen zijn de gitaren en drumstokjes, verder is alles aanwezig”, vertelt de jongerenwerker. ,,Het is een prachtige ruimte en het is ook niet duur. Zonde dat er niet meer gebruik van wordt gemaakt.” De jongerenwerkers gaan proberen jeugd te bewegen meer gebruik te maken van deze faciliteiten. Binnenkort is ook de opnamestudio in het pand gereed.

De zakelijk leider van B-Town wil vaker met thema’s gaan werken, zodat activiteiten meer inhoud krijgen. ,,Gedacht kan worden aan onderwerpen als alcohol, drugs en seksualiteit”, licht Dierckx toe. ,,Uiteindelijk willen we alles bepalen samen met de jeugd. Het is de bedoeling dat dit echt de toko wordt voor Boxtelse jongeren van 12 tot en met 24 jaar.”

REÜNIE
Om B-Town grotere naamsbekendheid te geven en meer jongeren te trekken wordt in september een informatieboekje huis aan huis verspreid. Ook wordt gestart met een campagne om vrijwilligers te trekken. ,,Daarnaast wordt een uniforme huisstijl ontwikkeld zodat men op posters en affiches meteen B-Town herkent”, zegt Dierckx. ,,Hiervoor gaan we de mbo-schoolSintLucas inschakelen, wellicht dat studenten hieraan mee kunnen werken.”

Vrijdag 11 september wordt in B-Town het startsein gegeven voor het nieuwe seizoen. Een jaar waarin weer veel activiteiten op de kalender staan. Eén daarvan is de viering van het eenjarig bestaan van het jongerencentrum en het honderdjarig bestaan van het voormalige Ursulaklooster. ,,Waarschijnlijk organiseren we dan een maand lang verschillende activiteiten waaronder een open dag”, licht Dierckx toe. ,,Ook willen we een reünie organiseren voor iedereen die hier op school heeft gezeten. We hebben dus genoeg plannen. Over een jaar moet B-Town op de kaart staan. En over drie jaar moet niemand er meer omheen kunnen.”
6 augustus

Print deze pagina

Terug