20-JARIGE BOXTELAAR GEEFT ZICHZELF AAN BIJ POLITIE

’Modeontwerper’ showt gestolen bruidskleding

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: De jurken die zondag 12 juli werden getoond tijdens de modeshow van Bazaar Selissenwal blijken gestolen te zijn. Een 20-jarige Boxtelse student aan het ROC Eindhoven claimde de ontwerper van de japonnen te zijn. (Foto: Peter de Koning).

DOOR MARIËLLE WIJFFELAARS

De kleding die vorige week getoond werd tijdens een modeshow op Bazaar Selissenwal blijkt gestolen te zijn. De 20-jarige Boxtelaar die claimde de kleding te hebben ontworpen heeft deze meegenomen van zijn stageadressen, zo zeggen de gedupeerde bedrijven. De voormalige student van het ROC Eindhoven wordt beschuldigd van diefstal en heeft zichzelf inmiddels aangegeven bij de politie.

De Boxtelaar liet op de Bazaar Selissenwal een spetterende modeshow zien met feest- en bruidsjurken. Hij stelde zelf de ontwerper van de kleding te zijn. Dat is echter niet zo, zegt Jolanda Bosma van Avenue Bruidsmode in Rotterdam. ,,De jurken zijn afkomstig uit onze collectie.” De Boxtelaar liep van november tot en met januari stage bij de modezaak. Avenue Bruidsmode kwam achter de vermeende diefstal door een telefoontje van ROC Eindhoven. De school was op haar beurt ingelicht door een ander stageadres, een winkel voor Marokkaanse feestkleding in ’s-Hertogenbosch waar de Boxtelaar tot eind juni stage liep. ,,Zij verdachten hem al langer van diefstal. Een medewerker van de winkel heeft tijdens Bazaar Selissenwal foto’s gemaakt en ontdekte dat de jurken afkomstig waren uit hun collectie én de onze”, foetert Bosma.

In totaal zijn veertien bruidsjaponnen, zestien avondjurken, negen kostuums, 96 sieraden en tientallen accessoires verdwenen uit de collectie van Avenue Bruidsmode. ,,Tijdens zijn stage hebben we van één object het vermoeden gehad dat hij het had weggenomen”, verklaart Bosma. ,,We hebben hem alleen nooit op heterdaad kunnen betrappen, ook al hielden we hem goed in gaten. Verder is ons nooit iets opgevallen, hij ging blijkbaar erg stiekem en onopvallend te werk.”

GEEN DIPLOMA
Bosma vermoedt dat haar voormalige stagiair de kleding in zijn sporttas mee naar huis nam. ,,Hij was voor het werk regelmatig alleen in het magazijn en in een sporttas kun je makkelijk wat spullen meenemen. Het betrof overigens uitsluitend collectiestukken uit de winkel en geen artikelen van klanten. Die hangen godzijdank in een aparte kluis.” De ontvreemde kleding is inmiddels teruggebracht naar Avenue Bruidsmode.

De winkel heeft inmiddels aangifte gedaan tegen de Boxtelaar. ,,Het is een erg vreemde zaak”, vindt Bosma. ,,Hoe iemand dit kan doen, is mij een raadsel. Ook op zijn vorige stageadres heeft hij veel spullen meegenomen. Echt ongelooflijk.” Naast de aangifte heeft het ROC Eindhoven besloten de Boxtelaar geen diploma te geven. ,,Hij heeft de opleiding afgerond, maar zonder diploma”, bevestigt een woordvoerster van de school. ,,Hij mag aan onze instelling in ieder geval geen opleiding meer volgen. Van dit soort praktijken zijn we niet gediend.”

De 20-jarige Boxtelaar heeft zichzelf aangegeven bij de politie. Het onderzoek loopt nog. Hij was niet voor commentaar bereikbaar.
23 juli

Print deze pagina

Terug