Plan De Croon opgeleverd in voorjaar 2010

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Zicht op de bouw van plan De Croon aan de Markt. De westelijke Marktwand is helemaal dicht, de doorgang naar de winkelpassage wordt zichtbaar. (Foto: Albert Stolwijk).

DOOR MARC CLEUTJENS

De bouw van plan De Croon aan de Boxtelse Markt neemt een hoge vlucht. Deze week is een begin gemaakt met de derde bouwlaag en wordt zichtbaar hoe de winkelpassage gaat aansluiten op de Markt.

Volgens projectwethouder Anton van Aert verloopt de bouw voorspoedig en is de verwachting dat plan De Croon in april 2010 kan worden opgeleverd. De belangstelling voor de tien winkeleenheden in het complex – in totaal is een winkelvloeroppervlak van 1.700 vierkante meter beschikbaar – is redelijk, zegt Van Aert. ,,Met een aantal ondernemers is al een overeenkomst getekend.” Namen van winkels worden nog niet bekendgemaakt.

Vanwege de kredietcrisis merkt de makelaar volgens de wethouder dat ondernemers en winkelketens ‘terughoudend’ zijn en niet meer zo snel toehappen om een winkeleenheid te huren. ,,Beslissingen en investeringen worden uitgesteld of nog eens extra tegen het licht gehouden”, zegt Van Aert. ,,Maar de bouw is pas over negen maanden klaar en er is dus nog tijd genoeg om geschikte kandidaten te zoeken die zich in De Croon willen vestigen.”

Met de bouw van De Croon wordt het ‘Gat aan de Markt’ dat ontstond na de sloop van het politiebureau gedicht. Naast winkels biedt het nieuwbouwcomplex ruimte aan woningen. De appartementen gaan uitkijken op de Markt en de nieuwe winkelpassage en komen in de Dommelvilla, die achter Villa Het Hof wordt gebouwd. De belangstelling voor de woningen is volgens een zegsman van Nuyens Makelaardij in Boxtel groot. De duurdere appartementen in de Dommelvilla waren heel snel verkocht. Momenteel heeft Nuyens nog een handjevol appartementen te koop, waaronder twee woningen die uitzicht bieden op de Markt.

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Plan De Croon wordt naar verwachting in april 2010 opgeleverd. (Foto: Albert Stolwijk).
23 juli

Print deze pagina

Terug