ONTSLAG DREIGT VOOR 50 MEDEWERKERS

Callcenter HECC failliet

DOOR HENK VAN WEERT

Het Boxtelse callcenter HECC is dinsdag 21 juli door de rechtbank in ’s-Hertogenbosch failliet verklaard. Directeur Hans Jansen had daar zelf om gevraagd nadat eind vorig jaar een grote klant wegviel. Nadat ook nog enkele andere klanten failliet gingen, kwam HECC helemaal in de problemen. Er wordt gewerkt aan een doorstart, maar ontslag voor ongeveer de helft van de honderd personeelsleden lijkt onontkoombaar.

HECC-directeur Jansen bevestigde woensdagmiddag 22 juli het anonieme bericht dat de redactie van deze krant kreeg over het faillissement. Directe aanleiding vormde het omvallen van een van de bedrijven van topinvesteerder Roel Pieper, waardoor HECC een groot bedrag aan inkomsten misliep. Naast het verlies van enkele andere klanten draagt ook de kredietcrisis bij aan de problemen. Klanten nemen minder diensten af en eisen daarvoor ook een lagere prijs te betalen, stelt Jansen.

De gerechtsdeurwaarder die woensdagochtend bij het bedrijf aan de Brederodeweg (naast de brandweerkazerne) aanklopte om in opdracht van de bank het bedrijf leeg te halen, werd onverrichter zake teruggestuurd omdat HECC inmiddels wordt bestuurd door een curator uit Eindhoven.

DOORSTART?
Met die curator is Jansen naar eigen zeggen volop in onderhandeling om te redden wat er te redden valt. ,,Ik heb goede hoop dat ik met de overgebleven klanten een gezond bedrijf kan voortzetten, waar ongeveer de helft van de huidige honderd medewerkers hun baan kunnen behouden”, stelt Jansen in zijn reactie. Over circa anderhalve week denkt de directeur van HECC duidelijkheid te hebben over de toekomst van het callcenter.

De medewerkers van HECC zijn gisteren op de hoogte gesteld van het faillissement en werden verzocht hun werk tot nader order voort te zetten. Hun salaris is voor een periode van zes weken voor 100 procent gegarandeerd door uitkeringsinstantie UWV.

HECC verzorgt internationaal helpdeskservices op gebied van onder meer hard- en software voor IT, audio en video en navigatiesystemen.
23 juli

Print deze pagina

Terug