TENNISCLUB BEGROET VAN ERP, HAARHUIS EN VERGEER

Grote namen bij jubileum Peppelieren

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Een hartelijke begroeting op de tennisbaan van De Peppelieren. Paul Haarhuis kust meervoudig Paralympisch kampioen Esther Vergeer, links Liempdenaar Bas van Erp. (Foto: Albert Stolwijk)

DOOR JASPER VAN DER AA

Paul Haarhuis, Esther Vergeer en Bas van Erp. Dat zijn heel wat grand slam-titels en Olympische medailles bij elkaar. Ter ere van het veertigjarig bestaan van tennisvereniging De Peppelieren gaven deze drie toppers zondag 12 juli acte de présence in Liempde. Oud-prof Haarhuis verzorgde een clinic voor de jeugd en Liempdenaar Van Erp speelde samen met meervoudig paralympisch kampioene Vergeer een demonstratiepartij rolstoeltennis.

Naast het paviljoen van De Peppelieren staat de witte feesttent er verlaten bij. ,,Daar hebben we gisterenavond het jubileumfeest gehouden”, vertelt bestuurslid Jan van den Akker.” Terwijl hij terugkijkt op een geslaagde avond is er op de tennisbanen al volop bedrijvigheid. Paul Haarhuis is begonnen met de eerste clinic van de dag. Hij krijgt hierbij hulp van enkele spelers en trainers van de Liempdse vereniging. In totaal hebben zo’n zestig kinderen zich aangemeld voor deze speciale training. Eerst zijn de wat jongere kinderen aan de beurt, later op de middag mogen de wat meer ervaren jeugdspelers aan de bak.

Tot die laatste groep behoren ook Noud, Floris, Tim en Max. Zittend op een bankje aan de rand van de baan bekijken zij wat hen straks te wachten staat. Paul Haarhuis kennen de jongens vooral van Wimbledon en op de vraag met wie hij altijd samen speelde klinkt het in koor: ‘Jacco Eltingh!’. Aan parate tenniskennis dus geen gebrek bij deze knapen. De vier hebben veel zin in de clinic. ,,Alleen hoop ik niet dat wij ook zo’n warming-up moeten doen net als deze groep”, roept Max. Hij boft, want omdat er af en toe een flinke onweersbui passeert loopt het programma wat uit, waardoor de warming-up van de tweede clinic noodgedwongen moet worden geschrapt.

LEPE LOB
Na de eerste trainingssessie wordt de baan vrij gemaakt voor de rolstoeldemonstratie van Liempdenaar Bas van Erp en regerend paralympisch kampioene Esther Vergeer. Paul Haarhuis en meervoudig clubkampioen Cees van den Boer klimmen voor de gelegenheid ook in een rolstoel en spelen een potje mee. Alle aanwezigen staan met grote belangstelling naar het schouwspel te kijken. Men lacht uitbundig als Haarhuis verschalkt wordt door een lepe lob van Van Erp en als clubman Van den Boer in al zijn enthousiasme weer eens uit zijn rolstoel tuimelt.

Voor Van Erp, winnaar van twee bronzen medailles op de Paralympics van Athene in 2004, was het leuk om weer eens bij ‘zijn club’ te zijn. ,,Omdat kunstgras voor rolstoeltennis geen ideale ondergrond is, speel ik hier eigenlijk nooit en kom ik hier ook niet zo vaak meer. Maar ik ben al heel lang lid en ik heb hier veel mooie herinneringen.” Het was aan Van Erp te danken dat Esther Vergeer ook aanwezig was.

,,Ik ken Esther al heel lang en toen de vereniging mij benaderde leek het mij leuk om haar ook mee te nemen. Zelf heb ik niet zo veel ervaring met demonstraties, maar zij heeft er al heel wat gegeven.” Will van Houtum, lid van de feestcommissie, was er maar wat blij mee: ,,Het is geweldig dat je zo’n topper als Esther hier mag verwelkomen. En dat zij en Bas dit geheel belangeloos willen doen is natuurlijk helemaal fantastisch.”

GOEDE VOLLEY
De verantwoordelijke commissie heeft zijn werk prima gedaan. Het feestprogramma is een schot in de roos, zo blijkt ook wel uit de woorden van Ynze (13) en Joëlle (11). Hoewel beide meiden eerlijk toegeven dat ze van tevoren niet wisten wie Paul Haarhuis was, hebben ze genoten van zijn training. Van de oud-prof hebben ze, hoe kan het ook anders bij een dubbelspecialist, vooral geleerd hoe ze een goede volley moeten spelen. Ook de rolstoeldemonstratie was de moeite waard. ,,Ik vind het heel knap hoe ze dat doen in die rolstoel”, zegt Joëlle vol bewondering. Ynze: ,,Ja, dat lijkt me zo zwaar voor je armen.”

Met een partij tussen de koppels Haarhuis/Van den Boer en Joris Brands/Giel van Giersbergen wordt de middag afgesloten. Het betekent het einde van de feestelijkheden omtrent het veertigjarig bestaan. Op naar de vijftig jaar dan maar. Bestuurslid Van den Akker is positief: ,,Het gaat goed met de vereniging, dus die vijftig jaar gaan we zeker halen.”
16 juli

Print deze pagina

Terug