BAZAAR SELISSENWAL LOKT 5.000 BEZOEKERS

’Bazaar volgend jaar nog groter’

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Regy van de Sande en Evite Ancarola, alias Gerrie en Brenda, zorgden er tijdens de bazaar voor dat de toiletten schoon bleven. Het tweetal vermaakte de bezoekers daarnaast met liedjes en dansjes. (Foto: Albert Stolwijk).

DOOR MARIËLLE WIJFFELAARS

De Bazaar Selissenwal trok zondag 12 juli naar schatting 5.000 bezoekers naar park Molenwijk in Boxtel. Nieuw dit jaar was het grote aantal workshops en de speciale activiteiten voor kinderen en jongeren. Voorzitter Rocco Ancarola van Stichting Bazaar Selissenwal is tevreden over het verloop van het evenement en hoopt de bazaar volgend jaar verder uit te kunnen breiden.

Voor kinderen en jongeren was er dit jaar meer aanbod dan tijdens voorgaande edities van de bazaar. Voor de kinderen waren er een draaimolen, een racebaan en een luchtkussen en een speciale kindermarkt. Verhalenverteller Jonker Voordenvuyst (Theo van den Heuvel) las voor en er waren workshops waaronder schilderen, borduren en kaarten maken. Voor de jeugd was er een jongerenveld ingericht waar optredens waren en workshops breakdance, streetdance en breakdance. ,,Een verbetering voor volgend jaar is de ligging van het jongerenveld”, vindt Ancarola. ,,Dit jaar lag het veld een beetje achteraf, dat zou meer bij de rest van de bazaar betrokken moeten worden. Wellicht dat we er volgend jaar voor kiezen om verder uit te breiden richting dat veld. Want de bazaar mag natuurlijk best nog groter worden.”

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Marianne van Beers opende als beschermvrouw de Bazaar Selissenwal 2009 samen met kinderen door heel veel bellen door park Molenwijk te blazen. (Foto: Albert Stolwijk).

KOSTBAAR
Eigenlijk was het de bedoeling dat er tijdens de achtste editie van de bazaar extra activiteiten zouden zijn voor mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking. ,,Helaas is het niet gelukt dat te organiseren”, vertelt Ancarola. ,,Volgend jaar zou ik dit graag toe willen voegen aan het programma.”

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: De act van circusgroep Afrisinia veroorzaakte regelmatig verbaasde geluiden vanuit het publiek. De groep liet een fraai staaltje acrobatiek zien. (Foto: Albert Stolwijk).

Hoewel het zondag flink regende, had het weer geen invloed op het bezoekersaantal. ,,Mensen gingen schuilen bij de kramen of onder bomen”, zegt de voorzitter. ,,Het is natuurlijk jammer als het regent, maar het had geen invloed op de sfeer van het evenement. Ik zou volgend jaar wel graag een overkapping willen hebben voor de dansvloer, maar dat is vrij kostbaar.”

Een positieve ontwikkeling is volgens Ancarola dat meer verschillende culturen dit jaar meewerkten aan de bazaar. Dat was vooral zichtbaar bij de eettentjes. ,,Er was voor het eerst een kraam met Indonesische hapjes. De Pakistaanse gemeenschap heeft een paar jaar niet meegedaan, nu weer wel. Het is fijn als er steeds meer culturen bijkomen, daar draait het festival uiteindelijk om.”

In de papieren editie van Brabants Centrum uitgebreid aandacht in woord en beeld voor de Bazaar Selissenwal.

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Gehuld in T-shirts van sponsor Brabants Centrum buigen twee medewerkers van Bazaar Selissenwal zich over het programma. (Foto: Albert Stolwijk).

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: De hennatatoeages waren erg populair onder de aanwezige meisjes. Trots lieten zij hun arm versieren met een grote tatoeage. (Foto: Albert Stolwijk).

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: De regen weerhield bezoekers aan de Bazaar Selissenwal niet. Met een paraplu op bleef men immers toch wel droog. (Foto: Albert Stolwijk).

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Piet van Oers en Roger van Laere verkochten op de bazaar hun boek ’Molenwijk, een bijzonder park. (Foto: Albert Stolwijk).

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: De buikdanseressen van de dansgroep Esmerelda lieten twee keer hun prestaties zijn. Ook was er een buikdansworkshop. (Foto: Albert Stolwijk).

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Sfeerbeeld van Bazaar Selissenwal in park Molenwijk. (Foto: Albert Stolwijk).

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: De Marokkaanse-Boxtelse band Kasba verzorgde tijdens de bazaar een succesvol optreden waarbij zij werden begeleid door danseressen. (Foto: Albert Stolwijk).

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: De drie exotische dames die Kasba vergezelden tijdens hun optreden. (Foto: Albert Stolwijk).

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: De zelfgemaakte Turkse pannenkoeken vonden gretig aftrek bij het hongerige publiek. (Foto: Albert Stolwijk).

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Verhalenverteller Jonker Voordenvuyst (Theo van den Heuvel) vermaakte kinderen met verschillende verhalen. (Foto: Peter de Koning).

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: De modeshow van Marokkaanse feestkleding, gemaakt door Jamal Hajji, trok veel bezoekers. (Foto: Peter de Koning).

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: De slangenman van circusgroep Afrisinia wringt zich schijnbaar moeiteloos in allerlei kronkels en bochten. (Foto: Peter de Koning).
16 juli

Print deze pagina

Terug