LIEMPDENAAR DEBUTEERT IN TOUR DE FRANCE

Boxtel apetrots op Koen de Kort

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: De buren van de familie De Kort in Liempde zijn in de ban van de deelname van Koen de Kort aan de Tour de France. (Foto: Albert Stolwijk).

Koen de Kort verschijnt zaterdag 4 juli in Monaco aan de start van de 96e Tour de France. De Liempdenaar is daarmee de eerste inwoner van de gemeente Boxtel die ooit meedeed aan het grootste wielerevenement ter wereld. Reden voor sportwethouder Anton van Aert om De Kort uit te zwaaien.

Woensdagavond 1 juli vloog De Kort met zijn team Skil-Shimano naar het chique vorstendom aan de Middellandse Zee, waar zaterdag de Tour de France van start gaat met een tijdrit over 15 kilometer. Na enkele jaren gekoerst te hebben bij teams die regelmatig betrokken waren bij dopingschandalen – Liberty Seguros en Astana – weet De Kort dit keer zeker dat zijn team niets geks zal overkomen. ,,We hebben een honderd procent schone ploeg en gaan een mooie Tour de France rijden, zonder ellende.”

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Anton van Aert van Sportzaken feliciteert Koen de Kort met zijn deelname aan de Tour de France. De wethouder van Sportzaken zwaaide De Kort dinsdag 30 juni kort voor vertrek naar Monaco uit. Links De Korts vriendin Kaitlin. De Australische verblijft momenteel in huize De Kort in Liempde. (Foto: Gerard Schalkx).

Wethouder Van Aert feliciteerde De Kort dinsdagavond in Liempde met zijn uitverkiezing in de Tourselectie van Skil-Shimano. Hij overhandigde de gedreven wielrenner een rugzakje met bidon en twee T-shirts met daarop de logo’s van de gemeente Boxtel. Vriendin Kaitlin, die De Kort ontmoette tijdens een trainingsstage in Australië, kreeg een grote bos zonnebloemen. ,,Je zult Koen de komende weken even moeten missen”, stelde Van Aert.

In de papieren editie van Brabants Centrum uitgebreid aandacht voor de deelname van Koen de Kort aan de Tour de France.

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Fotografen leggen een sprintende Koen de Kort vast op de gevoelige plaat tijdens de proloog van de Ster Elektrotoer in Gemert. (Foto: Gerard Schalkx).

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Koen de Kort in actie tijdens de proloog van de etappekoers Ster Elektrotoer. (Foto: Gerard Schalkx).
2 juli

Print deze pagina

Terug