’BEEMDEN’ WINT WISSELBOKAAL VOOR DE VIJFDE KEER

Zonnige en muzikale intocht Vierdaagse

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: De Boxtelse avondwandelvierdaagse beleefde vrijdag 19 juni een feestelijke intocht. Wandelsportvereniging De Keistampers begroette ruim 2.250 wandelaars. (Foto: Gerard Schalkx).

De 38e editie van de Boxtelse Avondvierdaagse beleefde vrijdag 19 juni een feestelijk einde. Net als de dagen ervoor waren de weergoden de ruim 2.250 deelnemers goed gezind. Met muziek van de beide plaatselijke muziekkorpsen voltooiden de wandelaars hun laatste kilometers om bij het Jacob-Roelandslyceum een herinneringskruisje in ontvangst te nemen. Basisschool De Beemden won voor de vijfde maal op rij de wisselbeker van het gemeentebestuur.

De Gildenbondsharmonie zette de stoet wandelaars om half acht in beweging op de Van der Voortweg. Veel ouders en familieleden stonden langs de route klaar om de wandelaars te verrassen met bloemen en lekkernijen.

De prijsuitreiking op de Grote Beemd werd verricht door wethouder Ger Wouters. Dat gebeurde onder de muzikale klanken van Boxtel’s Harmonie, die haar zustervereniging op de Zwaanse Brug had afgelost. Wouters begon met een compliment te maken aan het adres van wandelsportvereniging De Keistampers, die jaarlijks de vierdaagse organiseert.

VRIJWILLIGERSSPELD
Ook vroeg hij een applausje voor de verkeersregelaars die zorgden voor de veiligheid van de wandelaars. De woonzorgcentra Molenweide en Emmaus werden verrast met een oorkonde en aandenken omdat zij respectievelijk met 48 en 40 rolstoelers present waren. Hun begeleiders werden niet vergeten en kregen de vrijwilligersspeld die de KNBLO dit jaar voor het eerst beschikbaar stelt.

Basisschool De Beemden werd vervolgens uitgeroepen tot winnaar van de wisselbokaal. Voor het vijfde achtereenvolgende jaar wist deze school het hoogste percentage leerlingen enthousiast te maken voor het evenement. Liefst 82,2 procent van de kinderen deed mee aan de vierdaagse. De Sint-Petrusschool (78,6 procent) eindigde als tweede, terwijl de Sint-Theresiaschool (70,3 procent) de derde positie opeiste.
25 juni

Print deze pagina

Terug