SCHEUREN IN BELENDENDE PANDEN

Boxtel legt heiwerk Rechterstraat stil

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Van het voormalige pand De Blaker aan de Rechterstraat staat alleen de pui nog overeind. (Foto: Gerard Schalkx).

De gemeente Boxtel heeft twee weken geleden de heiwerkzaamheden stil laten leggen voor het pand aan de Rechterstraat 54. Achter de gevel van het vroegere winkelpand De Blaker, tussen kledingzaak 3 Trend en grand café Rembrandt wil eigenaar Wim van Oirschot een nieuw winkelpand met bovenwoning bouwen.

Voor de nieuwbouw heeft de gemeente in december vorig jaar een bouwvergunning afgegeven op voorwaarde dat de voorgevel gehandhaafd blijft. Ook is daarbij bepaald dat voorafgaand aan eventuele heiwerkzaamheden berekeningen zouden moeten worden overlegd bij de gemeente. Donderdag 11 juni ging een gespecialiseerd bedrijf uit Waddinxveen aan de slag om heipalen in de grond te slaan. Dat gebeurde zonder dat de vereiste berekeningen bij de gemeente waren ingediend en beoordeeld. ,,Daarom hebben we het heien stil laten leggen”, vertelt een woordvoerster van de gemeente Boxtel.

In de voor- en zijgevel van het belendende grand café Rembrandt zijn inmiddels op diverse plekken scheuren ontstaan. Uitbater Geert van de Wal vertelt dat hij al drie centimeter van zijn voordeur heeft moet afschaven om deze open en dicht te kunnen krijgen. En soortgelijke klachten zouden ook spelen bij 3 Trend en enkele andere panden in de omgeving. De gemeente Boxtel heeft vier schademeldingen van omwonenden ontvangen.

NADER ONDERZOEK
De Boxtelse ondernemer Wim van Oirschot, die vorig jaar het leegstaande pand kocht en – met uitzondering van de voorgevel - liet slopen wil op deze plek een nieuw en groter winkelpand herbouwen. Op de bovenverdieping moet een woning komen. Hij heeft hiervoor het Boxtelse bedrijf Akki Bouwteam in de arm genomen.

,,Het bouwbedrijf heeft inmiddels een adviesbureau ingeschakeld dat de gevolgen van het heien onderzoekt. Tevens zal worden beoordeeld hoe de bouw het best kan worden voortgezet. Zodra het adviesbureau dit heeft uitgezocht zullen we beoordelen of de voorgestelde werkzaamheden akkoord zijn en pas dan kunnen de bouwwerkzaamheden worden hervat”, meldt de woordvoerster van de gemeente. Eigenaar Van Oirschot wilde deze week niet inhoudelijk reageren.
25 juni

Print deze pagina

Terug