Vrachtwagen in sloot langs Kapelweg

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Een vrachtwagen kwam donderdag 18 juni aan de Kapelweg in de sloot terecht. Er vielen geen gewonden. (Foto: Gerard Schalkx).

Een vrachtwagen is donderdagmiddag 18 juni op de Kapelweg in de sloot terechtgekomen. De chauffeur week uit voor een tegemoetkomende vrachtwagen en kantelde in de zachte berm. Er vielen geen gewonden.

De chauffeur kon zelf uit het voertuig komen. Na een klein uurtje kon de truck door een kraanwagen uit de sloot worden getakeld. ,,Ik ben er behoorlijk van geschrokken en was heel bang dat de wagen helemáál zou kantelen”, aldus de chauffeur. ,,Zo te zien valt de schade mee, maar het is gewoon heel vervelend. Gelukkig is het allemaal goed afgelopen.”

Vorige week werd bekend dat de gemeente Boxtel heeft besloten een verbod voor doorgaand vrachtverkeer op de Kapelweg in te stellen. De bewoners van de Kapelweg, Kalksheuvel en de Veldakkerstraat pleiten al langer voor een aanpak van het vrachtverkeer in hun wijk.

’s Avonds na het ongeval werd in eethuis ’t Tweespan een reeds geplande bewonersavond gehouden waarbij wethouder Wim van Erp een toelichting gaf over het verbod voor vrachtverkeer. De bewoners vinden het positief dat het gemeentebestuur actie onderneemt, maar vrezen dat er uiteindelijk weinig van terecht gaat komen. ,,De bedrijven zijn niet blij met de maatregel”, zegt penningmeester Peter Olijslagers van de Stichting Kalksheuvel Leefbaar die gisteravond werd opgericht. ,,We moeten dus nog zien hoe het zich gaat ontwikkelen.”
18 juni

Print deze pagina

Terug