OOK BEDDENZAAK UITGEBRAND

Uitslaande brand legt scootercenter in de as

© 2008 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Een felle uitslaande brand heeft vrijdagochtend het scootercenter en een beddenzaak verwoest. (Foto's: Gerard Schalkx).

Een grote uitslaande brand heeft vrijdagochtend 19 juni in alle vroegte het scootercenter en de in hetzelfde bedrijfspand gevestigde beddenzaak aan de Kapelweg in Boxtel in de as gelegd. Het vuur werd om half vier door de politie ontdekt na een inbraakalarm.

De Boxtelse brandweer rukte met twee voertuigen uit en al snel werd ook de blusgroep Liempde ingeschakeld. Bovendien werd de hoogwerker van Bossche brandweer opgetrommeld. Het vuur sloeg toen al uit het platte dak. De naaste buren en bewoners van het pension op de hoek van de straat werden geëvacueerd en stonden op straat naar de brand te kijken.

© 2008 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: De Boxtelse en Liempdse brandweer werden opgetrommeld en ook de hoogwerker uit 's-Hertogenbosch werd ingezet.

Volgens politiewoordvoerder Eric Passchier is de brand ontstaan in het scootercenter en vervolgens overgeslagen naar de beddenzaak. Vanwege het ontploffingsgevaar van enkele gasflessen in het pand werd de omgeving rond de brand rond vijf uur wat ruimer afgezet. Die gasflessen waren er ook de oorzaak van dat de brandweermannen zich niet ín het bedrijfspand begaven.

Het lukte de brandweerploegen om de brandschade te beperken tot het bedrijfspand dat eigendom is van de Boxtelse ondernemer Fried van Oirschot. De naast gelegen woning als ook automaterialenzaak Brezan konden worden gespaard.

GEEN REDDEN AAN
Burgemeester Frank van Beers die al kort na de brandmelding te plaatse was om zich te laten informeren over de bluswerkzaamheden, zag de vlammen overslaan van het scootercenter naar de beddenzaak. ,,Hier is geen redden aan. De twee bedrijven moeten als verloren worden beschouwd´´, zei hij in een eerste reactie.

Medewerkers van de Stichting Salvage waren present om de gedupeerde ondernemers van de brand bij te staan. Over de oorzaak van de brand was hedenochtend nog niets bekend. Twee jaar geleden ontstond in hetzelfde bedrijfspand ook al brand, toen was de vuurhaard in de beddenzaak en kon het scootercenter nog worden gered.

© 2008 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: De brand is ontstaan in het scootercenter en overgeslagen naar de beddenzaak.

© 2008 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Door ontploffingsgevaar van gasflessen in het pand werd de omgeving ruim afgezet.

© 2008 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Over de oorzaak van de brand is tot op heden niets bekend.
18 juni

Print deze pagina

Terug