KELDER KRIJGT 450 PARKEERPLAATSEN

Boxtel onderhandelt over parkeergarage

© 2008 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Vanuit de Sint-Petruskerk is het 'zoekgebied' voor de Boxtelse parkeergarage prima in beeld te brengen. De parkeerkelder moet deels onder de pastorietuin van de Sint-Petrusparochie gerealiseerd worden. (Archieffoto Brabants Centrum).

Het gemeentebestuur van Boxtel is in onderhandeling met enkele grondeigenaren aan de Mgr. Bekkersstraat en de straat Achter ’t Strijpt. Het overleg is volgens wethouder Wim van Erp gericht op de verwerving van de gronden om op deze plaats een parkeergarage te bouwen.

Eerder dit jaar besloot de gemeenteraad dat Boxtel een parkeerkelder zou moeten bouwen in de nabije omgeving van het gemeentehuis. Nadat een plek onder de gemeentevijver aan de Mgr. Bekkersstraat afviel en samen bouwen met woonzorgcentrum Emmaus niet haalbaar bleek, is gekozen voor de omgeving van de pastorietuin. ,,De parkeerkelder zouden we onder de pastorietuin, de straat en de tuin van de familie Den Ouden willen aanleggen”, meldde wethouder Van Erp deze week.

De wethouder wilde geen inhoudelijke mededelingen doen over de gesprekken die met de grondeigenaren worden gevoerd. Hij wil de politiek in juli informeren over de voortgang van de onderhandelingen, maar verwacht niet dat dan al een akkoord gepresenteerd kan worden. ,,We streven naar een parkeergarage voor 400 tot 450 auto’s. Alleen dan is het interessant om zo’n parkeervoorziening te kunnen laten exploiteren door een firma als Q-Park. Zulke bedrijven zien geen brood in parkeerkelders met amper honderd plaatsen”, aldus Van Erp.

Boxtel praat al vele jaren over de bouw van een parkeergarage. Plannen om een parkeerkelder te bouwen aan de Markt strandden; onder plan De Croon is alleen plaats voor bewoners en winkeliers. Als de gemeente erin slaagt een parkeergarage te bouwen nabij het gemeentehuis, ontstaat er volgens het college van B. en W. ruimte om de Markt autoluw of autovrij te maken.
28 mei

Print deze pagina

Terug