WETHOUDER VERTREK NA VERKIEZINGEN 2010

Ger van den Oetelaar verlaat Boxtelse politiek

© 2008 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: ...GER VAN DEN OETELAAR...

DOOR HENK VAN WEERT

Ger van den Oetelaar keert na de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2010 niet terug als wethouder van de gemeente Boxtel. De mededeling dat hij na twaalf jaar afscheid neemt de actieve politiek komt gelijktijdig met een fikse persoonlijke aanval op zijn functioneren. ,,Puur toeval”, meldt Van den Oetelaar, die partijleider is van Combinatie95.

Binnen de politieke groepering Combinatie95 was al lang bekend dat Van den Oetelaar na deze raadsperiode zou stoppen als wethouder. Daarover blijken in 2006 al afspraken te zijn gemaakt, meldt de partij. Dat het bericht de wereld in is gestuurd op het moment dat vanuit zijn woonplaats een scherpe aanval op zijn persoon in de publiciteit komt, is puur toeval zei de wethouder desgevraagd.

Van den Oetelaar zei maandag op de hoogte te zijn dat de familie Spanjers mogelijk de pers zou benaderen om haar ongenoegen te uiten over de procedures rond de verbouwing van de monumentale boerderij Looeind 1 in Liempde. Dat dit gelijktijdig met de aankondiging van zijn vertrek gebeurt, kon de wethouder naar eigen zeggen niet bevroeden. ,,In het weekeinde hebben we in de partij het persbericht opgesteld. Toen wisten we nog niet dat de familie Spanjers de publiciteit had gezocht. Er is geen rechtstreeks verband. Maar ook als zou ik over drie maanden mijn vertrek aankondigen, dan zouden mensen toch een link leggen.”

Wel was op dat moment bekend dat het Liempdse echtpaar de gemeenteraadsleden op de hoogte had gesteld van haar ongenoegen door alle correspondentie rond te mailen. Daarover werden vorige week ook vragen gesteld in de vergaderingen van zowel de raadscommissie Bestuurlijke als Ruimtelijke Zaken. Van den Oetelaar: ,,En vanuit zowel de coalitie als de oppositie heb ik steunbetuigingen gekregen over de affaire-Looeind. Daardoor voel ik me erg gesterkt en dat heb ik in de commissievergadering ook laten weten.”

De gemeenteraadsverkiezingen van maart 2010 zijn hét moment om het stokje over te dragen, stelt de wethouder: ,,Na twaalf jaar is het mooi geweest. Ik heb zo’n beetje alle wethouders en burgemeesters in de regio zien komen en gaan.”

VOORTREKKERSROL
Volgens partijvoorzitter Kees Quinten van Combinatie95 zet Van den Oetelaar een punt achter een succesvolle periode waarin op het gebied van bouwen en duurzaamheid veel bereikt is in Boxtel. ,,De gemeente Boxtel verliest met Ger van den Oetelaar een uitermate deskundig en betrokken wethouder. Van den Oetelaar wordt door vriend en vijand geroemd om zijn tomeloze inzet voor de gemeente, waarbij hij Boxtel twaalf jaar lang op de kaart gezet heeft. Door zijn voortrekkersrol zijn er op het gebied van duurzaamheid en bij de ontwikkeling van Het Groene Woud veel zaken daadwerkelijk gerealiseerd. Mede daarom heeft hij de prestigieuze Brabantse Duurzaamheidprijs gekregen. Het Groene Woud roept binnen en buiten Boxtel veel enthousiasme op. Daarnaast heeft Van den Oetelaar veel woningen gebouwd, met aandacht voor cultuurhistorie, architectuur en zuinig energiegebruik”, aldus Quinten.

Van den Oetelaar zegt nog geen concrete plannen te hebben voor de toekomst. Tot de raadsverkiezingen wil hij zich met volle overgave blijven inzetten voor de gemeente. Dinsdag 2 juni houdt Combinatie95 een ledenvergadering waar een nieuwe lijsttrekker en kandidaat-wethouder wordt gekozen.
20 mei

Print deze pagina

Terug