BOA’S BEKEUREN VIJFTIG VRACHTWAGENCHAUFFEURS

Boxtel slingert truckers op de bon

© 2008 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Een buitengewoon opsporingsambtenaar registreert kentekens van vrachtwagens in de Tongersestraat. Dinsdagochtend 19 mei werden vijftig chauffeurs bekeurd omdat ze het verbod op doorgaand vrachtverkeer negeerden. (Foto: Gerard Schalkx).

Het gemeentebestuur gaat de buitengewone opsporingsambtenaren vaker inzetten voor handhaving van verkeersregels. Het verbod op doorgaand vrachtverkeer in zowel de Tongersestraat als de Liempdse dorpskom heeft deze weken prioriteit. Vorige week werden in Liempde vijf truckers bekeurd, dinsdag 19 mei was het vijftig keer raak in de Tongersesstraat.

Verkeerswethouder Wim van Erp zegt dat het college van B. en W. met de inzet van de buitengewone opsporingsambtenaren ofwel BOA’s tegemoet komt aan de wens van zowel de politiek als veel burgers om de schending van verkeersregels aan te pakken. Onlangs presenteerde de politieke partij Combinatie95 cijfers over de overlast van doorgaand vrachtverkeer in Liempde. ,,We willen graag gehoor geven aan de oproep vanuit de samenleving om deze vorm van overlast terug te dringen”, zegt Van Erp.

Om te voorkomen dat de BOA’s andere taken moeten laten liggen, worden op korte termijn twee nieuwe functionarissen ingezet. ,,Die huren we in bij een bedrijf dat ook mensen inzet in Oisterwijk en Schijndel. Ze gaan vooral op parkeerovertredingen letten”, stelt de wethouder. De huidige BOA’s zullen ook de komende weken vaker opduiken om andere overtredingen aan te pakken. Onlangs werden in Boxtel-Oost hondenbezitters bekeurd die hun huisdier niet aangelijnd hadden of de hond lieten poepen op een speelveld.

De overlast van truckers die verboden negeren is het gemeentebestuur een flinke doorn in het oog. ,,En de cijfers laten zien dat op grote schaal een loopje wordt genomen met de regels”, moppert Van Erp. ,,In Liempde werden vijf van de 25 chauffeurs bekeurd, de anderen konden aantonen dat ze bestemmingsverkeer waren. In de Tongersestraat zijn er vijftig op de bon geslingerd. Daar is het probleem dus veel groter.”
20 mei

Print deze pagina

Terug