SLACHTOFFERS GESCHROKKEN VAN OVERVAL

’Ik kan er nog niet van slapen’

© 2008 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Kort na de gewapende overval op beddenzaak Euromat Bedding in de Breukelsestraat was de politie ter plekke om onderzoek te doen in de winkel en in de buurt. De omgeving van het winkelpand, waar voorheen modezaak De Magneet gevestigd was, werd met linten afgezet. (Foto: Albert Stolwijk).

De 51-jarige vrouw uit Boxtel die vrijdagmorgen 8 mei in beddenzaak Euromat Bedding aan de Breukelsestraat als klant aanwezig was tijdens een gewapende overval liet deze week weten dat ze flink van slag is geraakt door het incident. ,,Ik kan er niet goed van slapen en zie de hele tijd de beelden voor me van die twee mannen die de beddenzaak inlopen”, aldus de Boxtelse.

De vrouw wil liever niet met haar naam in de krant. ,,Als ik wil, kan ik gebruik maken van Slachtofferhulp, maar ik ben een sterke vrouw. Toch zou het misschien wel verstandig zijn. De beelden van vrijdag blijven maar in mijn hoofd zitten”, vertelt de Boxtelse. ,,Ik was ongeveer tien minuten in de zaak en stond aan de zijkant van de toonbank met de meneer van de winkel te praten. Toen die twee gewapende mannen binnenkwamen, dacht ik meteen dat er iets ging gebeuren. Ik weet niet zeker of ze met bivakmutsen gemaskerd waren; voor mijn gevoel hadden ze capuchons op en zonnebrillen.”

Volgens de 51-jarige Boxtelse eisten de twee verdachten vervolgens geld van het personeelslid. ,,Ook werd de kassalade geleegd. Ze waren duidelijk op geld uit. Tegen mij zeiden ze dat ik stil moest blijven staan. Het ging allemaal heel vlug, maar gelukkig is er niemand gewond geraakt en hebben ze mijn tas niet meegenomen. Na de overval gingen de mannen er vandoor in een auto, waarvan de winkelverkoper nog het kenteken wist op te schrijven. Vervolgens hebben we de politie opgebeld die hier onderzoek heeft gedaan en ons verhoord heeft op het bureau.”

ROEMENEN
Volgens het 51-jarige personeelslid van Euromat Bedding uit ’s-Hertogenbosch droegen de mannen bivakmutsen en hadden ze beide zonnebrillen op en handschoenen aan. ,,Ik ben nu 51 en ben verkoper sinds mijn vijftiende, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt. Ik heb er gelukkig geen slapeloze nachten van, maar ik ben een binnenvetter. Bij mij komt het later, al zie ook ik de beelden van die twee mannen nog heel goed voor me. Ik herkende het accent van de verdachten, volgens mij waren het Roemenen. Toen ze binnenkwamen stond ik die mevrouw te helpen met mijn rug naar de deur toe. Opeens zag ik haar helemaal wit wegtrekken, waarop ik omkeek en die twee gewapende mannen in de winkel zag.”

De verdachten maakten meteen duidelijk waar het hun om te doen was. ,,Ze wilden geld en riepen ’snel, snel, snel’. Toen ik het geld op het bed gooide dat hier voor de toonbank staat, werden ze boos omdat ze het geld met de handschoenen niet goed konden oppakken. Die mannen waren nerveuzer dan wij en zwaaiden steeds met hun wapens. Ze maakten vervolgens ook de kassalade leeg, in totaal ging het om een bedrag van 793 euro. Ik heb inderdaad het kenteken nog opgeschreven toen ze weggingen, maar dat kenteken bleek gestolen te zijn van een auto in Tilburg.”

De beddenzaak aan de Breukelsestraat bleef vrijdag na de overval dicht, maar was zaterdag 9 mei weer geopend. ,,Eerst liep ik met het idee om de klanten aan te laten kloppen, maar op die manier jaag je de mensen alleen maar weg. Zaterdagmorgen waren er veel ramptoeristen hier, maar heb ik helemaal niks verkocht”, aldus de verkoper van Euromat Bedding. ,,Ik heb wel het raam vrijgemaakt zodat ik beter naar buiten kan kijken en ben alert op auto’s die voor de winkel stoppen. Verder ben ik niet zozeer bang, maar wel meer op mijn hoede. De verdachten zeiden toen ze hier vrijdag de winkel uitliepen nog iets in de trant van: ’Is dit alles, want we komen terug’, maar daar geloof ik niets van. Ik beschouw dit voorval als een incident, dat lijkt me het beste.”
14 mei

Print deze pagina

Terug