WIM BRESSERS: ’MIJN BEENTJES MOETEN HET GAAN MAKEN’

Marathonfietser op weg naar Rome

© 2008 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Burgemeester Frank van Beers wenst Wim Bressers goede reis. (Foto: Gerard Schalkx).

DOOR HENK VAN WEERT

Wim Bressers is maandag 4 mei begonnen aan zijn drie maanden durende fietstocht van Boxtel naar Rome en terug. Op de Markt werd hij niet alleen uitgezwaaid door familie en vrienden. Ook burgemeester Frank van Beers en wethouder Wim van Erp deden hem uitgeleide. Werkzaam bij de afdeling Openbare Werken van de gemeente Boxtel heeft Bressers de voorbije jaren al zijn vrije dagen opgespaard voor de fietsmarathon. Allemaal voor het goede doel: een kinderhuis in Maleisië.

,,Vandaag probeer ik Lanaken te halen in België, een afstand van 100 kilometer”, vertelde Bressers maandagochtend kort voordat hij op de pedalen stapte. Op de vraag van burgemeester Van Beers of hij klaar was voor de uitdaging, klonk een volmondig ja. ,,Ik heb er echt zin in.” En toen wethouder Van Erp vroeg naar de betekenis van de grijze knuffelmuis op zijn stuur grinnikte de fietser. ,,Dat weten alleen mijn vrouw Marjo en ik…”

Bressers gaf aan goed voorbereid op pad te gaan. ,,In de 35 kilo bepakking die ik meeneem zitten onder meer reservebanden, binnenbanden en spaken.” In een eerder interview met deze krant gaf de Boxtelaar aan nog nooit materiaalpech te hebben gehad tijdens de trainingsritten die hij vanaf november vorig jaar maakte. ,,Hopelijk heb ik ze nu ook niet nodig. Toch het is fijn dat je reservemateriaal bij hebt. Maar uiteindelijk zijn het mijn beentjes die het moeten gaan maken.”

REISVERSLAG
Burgemeester Van Beers prees Bressers voor het feit dat hij met zijn fietstocht geld inzamelt voor Eden Handicap Service, een kinderhuis in Maleisië. ,,En we wensen je een behouden thuiskomst. Want eerlijk is eerlijk: een goede medewerker als jij kunnen we niet missen bij de gemeente.” Uiterlijk 3 augustus hoopt de fietser weer terug te keren in zijn woonplaats.

Samen met zijn vrouw en zoon alsmede Kamiel Schüller van Pika Bikes en Joop de Langen van Nan’s Café vertrok Bressers. Zijn begeleiders vergezelden hem tot aan natuurbrug Het Groene Woud over de A2, op de grens met de gemeente Best.

Wie de verrichtingen van Bressers wil volgen, kan de website www.fietsenboxtelrome.nl raadplegen. Daarop houdt Marjo Bressers een reisverslag bij uit de contacten die ze met haar man onderhoudt. Ook is er meer informatie over de fietstocht en het goede doel in Maleisië is te vinden. Tevens kunnen belangstellenden hier het formulier downloaden om sponsorbedragen over te maken.
7 mei

Print deze pagina

Terug