’AANGENAME SNEE BROOD VERDIEND’

’Kermis Esch als vanouds, met dank
aan mooie weer’

© 2008 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: De kermis in Esch trok sinds lange tijd weer veel bezoekers. Met name de jeugd genoot volop van alle attracties. (Foto: Gerard Schalkx).

DOOR STEFAN LATIJNHOUWERS

De jaarlijkse paaskermis op het Marktplein in Esch, die werd gehouden van paaszondag 12 tot en met woensdag 15 april, is goed verlopen voor de spullenbazen. ,,Het was dit jaar voor ons, mede dankzij het mooie weer, een goede kermis. We hebben een aangename snee brood verdiend in Esch”, liet kermisexploitant Henry Paashuis dinsdag 14 april tevreden weten.

Het publiek kon zich de afgelopen dagen vermaken met verschillende attracties, waaronder autoscooter, draaimolen, rupsbaan, touwtrekspel, twee behendigheidspelen, snoepverkoop, oliebollenkraam en suikerspin en deelnemen aan een gratis kermisloterij. Bij elke besteding op de kermis kregen de bezoekers een lot dat gistermiddag in een grote bus gegooid kon worden. De winnaars konden verschillende prijzen in de wacht slepen, waaronder een dvd-speler, een kermistas en waardebonnen voor de plaatselijke Spar-supermarkt.

Vooraf hoopte kermisexploitant Paashuis dat de loterij en de uitstekende weersomstandigheden meer bezoekers naar de kermis zouden lokken dan in de voorgaande jaren. Het bleek geen ijdele hoop.

,,De weersomstandigheden zijn zelfs beter dan ik had verwacht. Dat heeft er mede voor gezorgd dat er meer bezoekers zijn dan in de afgelopen jaren. Omdat we voor dit jaar een lagere pachtprijs af hebben kunnen spreken met de gemeente, kunnen wij nu weer eens wat verdienen in Esch. Ik zal niet zeggen dat het dit jaar een topkermis is, maar het is wel als vanouds. Voor ons hoeven er ook geen duizenden mensen over het terrein te lopen, als we maar een snee brood overhouden aan de kermis. Daarom zijn we dit keer allemaal tevreden, maar de lagere pachtprijs geldt in principe alleen voor dit jaar. Wat er volgend jaar gaat gebeuren, moeten we afwachten. Dat hangt van de gemeente Haaren af.”

Paashuis is bekend met het feit dat de gemeente Haaren de kermissen in de gemeente meer leven wil inblazen. ,,Ik hoop niet dat men besluit om de kermis af te schaffen, ook voor Esch niet. Want behalve het Bierpompfeest en de kermis zijn er hier niet veel evenementen. Het klopt dat in Esch niet veel mensen geïnteresseerd zijn in de kermis, maar de mensen die wél komen zijn tevreden. Deze lagere pachtsom biedt voor ons ook meer perspectief. Daarom hoop ik dat we hier volgend jaar terug kunnen komen.”
16 april

Print deze pagina

Terug