LIEMPDS EVENEMENT LOKT BIJNA 20.000 BEZOEKERS

Boeremèrt wil nóg meer volk

© 2008 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Onderonsje tussen Jos van Heerebeek en Ina van Eijndhoven. De kracht van de Boeremèrt is dat veel deelnemers in klederdracht verschijnen. (Foto's: Gerard Schalkx).

Met naar schatting twintigduizend bezoekers gaat de 35e jaargang van de Boeremèrt de geschiedenis in als een van de drukst bezochte edities. In 2002 was het volgens bestuurslid Toon Voets nog drukker, maar 2009 was een echt topjaar. ,,En met een beetje mazzel boeken in 2010 opnieuw een record”, voorspelde Voets na afloop van de Boeremèrt.

De expansie die het organisatiecomité volgend jaar verwacht heeft alles te maken met de teloorgang van een soortgelijk evenement op Tweede Paasdag in Waspik. Daar kan de organisatie niet genoeg vrijwilligers op de been brengen en zal de boerenmarkt verdwijnen. ,,Vervelend voor de mensen daar, maar beslist een impuls voor Liempde”, denkt Voets, die verwacht dat nog meer Brabanders op Tweede Paasdag naar Liempde af zullen reizen.

© 2008 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Fenna Maas snuffelt tussen de oude spulletjes die op de Boeremèrt worden aangeboden.

Fraaie weersomstandigheden zorgden er maandag 13 april voor dat het al vroeg druk was in hartje Liempde. En toen de smalle dorpsstraatjes na het middaguur verstopt raakten met volk, stond voor Voets vast dat de teller van 20.000 bezoekers gepasseerd was. ,,Natuurlijk werd de snert minder goed verkocht omdat het zo’n lekker weer was. Maar de spekstruif, de appelflappen en de broodjes worst waren vlot uitverkocht. En natuurlijk was het ijs niet aan te slepen.”

© 2008 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Marianne van Beers snijdt de krentenmik aan in huize Van Beers. Voorafgaand aan de gang naar de Boeremèrt ontving burgemeester Frank van Beers (rechts, met hoge hoed) enkele gasten. Naast burgemeester Frans Ronnes van Haaren met echtgenote Anny, begroette Van Beers ondernemer Bernard Vekemans met partner Margo Wentholt en Ina Haveman (links). (Foto: Gerard Schalkx).

De massale toestroom van dagjesmensen zorgden niet voor problemen, zo blikt het bestuurslid terug. Het parkeren verliep prima en bovendien konden voldoende vrijwilligers ingezet worden om het evenement op alle fronten in goede banen te leiden. Voorzitter Rien van de Laar telde het legertje nog eens en kwam uit op 250 mensen die zich belangeloos inzetten voor de Boeremèrt. En dat waren er honderd meer dan hij vorige week in deze krant meldde. Burgemeester Frank van Beers toonde zijn waardering voor al die vrijwilligers en nam er letterlijk de hoge hoed voor af.

© 2008 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: De fototentoonstelling van Kèk Liemt over 35 jaar Boeremèrt trok veel bezoekers.

In de papieren editie van Brabants Centrum wordt in woord en beeld uitgebreid aandacht besteed aan de Boeremèrt.

© 2008 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Een dorps tafereel op een zonovergoten Boeremèrt: Kop van Jut.

© 2008 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Theater De Poppenkast is niet meer. Na veertien jaar stoppen de acteurs ermee.
16 april

Print deze pagina

Terug