NIEUW BAANTJE VOOR BOXTELSE ACTEUR

Geert Hoes bakt friet voor KWF

© 2008 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Geert Hoes gaat zaterdag 11 april friet bakken om zo geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. Dinsdag 7 april kreeg hij vast uitleg van eigenaar Richard Strik. (Foto: Albert Stolwijk).

DOOR MARIËLLE WIJFFELAARS

De Boxtelse acteur en presentator Geert Hoes maakt zaterdag een eenmalige carrièremove. Hoes gaat zaterdag 11 april tussen 14.00 en 17.00 uur friet en snacks bakken en ijsjes tappen als medewerker van Kwalitaria Strik in de Kruisstraat. De opbrengst komt geheel ten goede aan KWF Kankerbestrijding.

Het idee voor het friet bakken voor KWF ontstond tijdens een avondje in de kroeg. ,,Geert opperde het idee om iets te doen voor KWF, waarop ik voorstelde er een middagje frietbakken van te maken”, legt Richard Strik uit. Hoes vult aan: ,,Eén op de vier Nederlanders krijgt kanker dus iedereen kent wel iemand die het heeft of heeft gehad. Ik wil op mijn manier mijn steentje bijdragen om deze ziekte tegen te gaan.”

De combinatie friet en KWF lijkt op het eerste gezicht behoorlijk vreemd, maar dat is het volgens Strik niet. ,,We maken gebruik van zogenaamd gezond vet. Dat houdt in dat er in ons frituurvet weinig transvetzuren die zorgen voor een hoge cholesterol zitten. We proberen zoveel mogelijk in te spelen op de gezondheidstrend. Ook in onze mayonaise zit zo min mogelijk vet.”

HONGERIGE FANS
Ervaring met friet bakken heeft de acteur niet. ,,Dat leren we hem wel, dat gaat heel snel”, denkt Strik. Hoes: ,,Ik bak thuis wel eens snacks, maar friet haal ik altijd hier. Ik weet dat een frikadel gaat drijven als ’ie klaar is. Maar hoe dat bij friet zit, ik heb echt geen idee. Het schijnt afhankelijk te zijn van de soort aardappels. We zien het zaterdag wel.”

De opbrengst van de middag gaat geheel naar KWF. De medewerkers van Kwalitaria Strik hebben toegezegd hun salaris van die dag over te maken naar het goede doel. Hoes hoopt dat het druk gaat worden. ,,Ik heb al veel leuke reacties gekregen”, vertelt de acteur. ,,Via het gastenboek van mijn fanclub komen veel berichten binnen van fans die zeggen zaterdag naar Boxtel te komen. Dat is natuurlijk helemaal super! We hebben nog een actie bedacht om mensen te motiveren zaterdag een frietje te komen eten: er worden lootjes uitgedeeld en om 17.00 uur kiezen we een prijswinnaar. Wie wint verdient een etentje met mij ergens in Boxtel.”

Richard Strik en zijn vrouw Gera zorgen er in ieder geval voor dat er zaterdag genoeg personeel aanwezig is om alle hongerige Geert Hoes-fans te kunnen voorzien van een frietje of snack. ,,We staan zaterdag met zessen te werken en de overige personeelsleden zijn oproepbaar voor het geval het écht druk wordt”, vertelt Gera Strik. ,,Geert loopt hier ook nog eens rond als extra personeelslid, maar er moeten natuurlijk ook medewerkers zijn die beter ingewerkt zijn. Al komt het met Geert natuurlijk ook wel goed.”

VAKANTIE
Het is niet de eerste keer dat Hoes zich inzet voor een goed doel, eerder zette hij zich in voor Villa Pardoes. ,,Voor die stichting speel ik af en toe mee in een voetbalteam om geld op te halen”, vertelt Hoes. ,,Deze actie voor KWF is heel spontaan ontstaan en is in principe eenmalig.”

De acteur geniet momenteel van een welverdiende vakantie. ,,Ik heb de afgelopen maanden in de musical Piaf gestaan, dat was erg leuk om te doen. In augustus gaan we weer de theaters in, daar heb ik veel zin in. Ook presenteer ik programma’s bij SBS6, die afwisseling bevalt me goed”, zegt Hoes.

De Boxtelaar werkt inmiddels acht jaar als acteur en verhuisde naar Amsterdam. Sinds een paar jaar woont hij weer in zijn geboorteplaats. ,,Amsterdam was leuk, maar Boxtel bleef trekken”, vertelt de acteur. ,,Ik woon midden in het centrum, dat is gezellig en er gebeurt altijd wel wat. Boxtel is en blijft mijn thuisbasis.”

Geert Hoes bakt zaterdag 11 april van 14.00 tot 17.00 uur friet bij kwalitaria Strik aan de Kruisstraat in Boxtel. De opbrengst hiervan komt geheel ten goede aan KWF Kankerbestrijding.

© 2008 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Eigenaar Richard Strik en een medewerkster leren Geert Hoes de fijne kneepjes van het werk in de snackbar. (Foto: Albert Stolwijk).
9 april

Print deze pagina

Terug