POSTTRUCK IN DE SLOOT PAKKETAUTO UITGEBRAND

Incidenten vertragen postbezorging

© 2008 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Een vrachtwagen met zeven ton poststukken raakte op A2-afrit 26 van de weg en belandde in de sloot. (Foto: Albert Stolwijk).

Dinsdagochtend 31 maart is een vrachtwagen met zeven ton poststukken op afrit 26 van de rijksweg A2 van de weg geraakt en in de sloot terecht gekomen. De chauffeur, een 41-jarige Bosschenaar, raakte gewond en is met onbekend letsel overgebracht naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Vermoedelijk is hij de macht over het stuur verloren. De postbezorging in Boxtel liep vertraging op.

Woordvoerster Hanne Kluck van TNT Post in Den Haag meldde dat de poststukken in de laadbak van de vrachtauto flink door elkaar werden gehusseld en dat leidde er mede toe dat de bezorging later op gang kon komen dan normaal. Er werden geen poststukken vernield.

Een deel van de poststukken kon worden overgeladen in een andere wagen en alsnog worden afgeleverd in het voorsorteercentrum aan de Fellenoord in Boxtel. Die post in plaats van s ochtends in de middaguren door de postbodes rondgebracht. De stukken voor de postbussen arriveerden echter te laat om tijdig te kunnen worden verwerkt. Afrit 26 was dinsdagochtend een uur lang afgesloten om de postwagen uit de sloot te takelen.

Diezelfde dag deed zich op de Boxtelseweg in Liempde een incident voor met een personenwagen waarin pakketjes werden vervoerd van koeriersdienst Selektvracht. In de auto ontstond door onbekende oorzaak brand en ondanks de bluswerkzaamheden van de brandweerploeg Liempde brandde het interieur goeddeels uit. Ook de pakketjes, waaronder een verzameling postzegels, liepen schade op. De vrouwelijke chauffeur bleef ongedeerd.

© 2008 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: De pakketjes die de koeriersdienst moest bezorgen, raakten deels beschadigd door de autobrand. (Foto: Gerard Schalkx).
2 april

Print deze pagina

Terug