Slopers Emmaus mikken meubels uit het raam

© 2008 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Bij het Emmauscomplex is deze week gestart met de ontmanteling van het veertig jaar oude gebouw. Ook de diverse meubelstukken werden uit de kamers van de bewoners verwijderd. (Foto: Albert Stolwijk).

Nadat drie weken geleden de 73 bewoners van woonzorgcentrum Emmaus hun vertrouwde omgeving hadden verruild voor een tijdelijk onderkomen in het voormalige verpleeghuis Lindenlust aan de Bosscheweg, is een begin gemaakt met de ontmanteling van het ruim veertig jaar oude gebouw op de hoek van de de Mgr. Bekkersstraat en de Brederodeweg.

Meteen nadat de ouderen hun woning hadden verlaten is het Emmausterrein afgezet met bouwhekken. Sinds deze week zijn medewerkers van het bedrijf De Rooy Sloopwerken uit Waalwijk gestart met de daadwerkelijke sloop. Vooralsnog is daarvan vanaf de straat niet heel veel te zien. Wel werden achtergelaten meubelstukken uit de ramen van de leegstaande kamers gegooid. De slopers hebben zes weken de tijd om het oude bejaardenhuis met de grond gelijk te maken. Alleen de aanleunwoningen aan de Mgr. Bekkersstraat en het Zusterspad blijven staan.

Vanochtend werd bij het Emmauscomplex gestart met het ontmantelen van het gebouw. Tuinmeubilair, droogtrommels, banken en stoelen werden naar buiten gegooid. Ook werden elektriciteits- en antennekabels uit de kamers van de bewoners verwijderd. Medewerkers van De Rooy Sloopwerken zijn inmiddels gestart met het asbestvrij maken van het complex.

Op 2 juni hoop de raad van bestuur van Zorggroep Elde, de eigenaar van het Emmauscomplex, een keuze te maken uit de aannemers die zich hebben ingeschreven voor de aanbesteding van de bouwopdracht. In opdracht van Zorggroep Elde starten bouwvakkers na de zomervakantie met de nieuwbouw die uiterlijk in maart 2011 moet zijn opgeleverd. Verdeeld over twee gebouwen worden dertig verzorgingsplaatsen en dertig verpleegplaatsen gerealiseerd. Daarnaast telt het complex 57 sociale huurappartementen die woonstichting Sint-Joseph gaat verhuren. Om het nieuwbouwproject te kunnen realiseren, verkoopt Zorggroep Elde het noordelijke deel van het Emmausterrein aan de Boxtelse woonstichting. Die wil daar vijftig koopappartementen met een parkeerkelder bouwen. De procedure daarvoor duurt nog minstens een jaar.
2 april

Print deze pagina

Terug