AUTODIEF UIT HELMOND GEARRESTEERD

Wilde achtervolging eindigt in Liempde

© 2008 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: De gestolen auto met aanhanger werd dinsdagmiddag na een wilde achtervolging klemgereden in De Wilgen te Liempde. De bestuurder werd geboeid afgevoerd. (Foto: Gerard Schalkx).

De verkeerspolitie van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) heeft dinsdag 24 maart in de straat De Wilgen in Liempde een bestuurder van een gestolen auto met aanhangwagen aangehouden. Dat gebeurde na een doldrieste achtervolging door de Liempdse dorpskom waarbij zowel de verdachte als de politie met hoge snelheid door de straten reden. Bewoners spreken van een wonder dat er geen slachtoffers zijn gevallen.

De 23-jarige man uit Helmond reed rond 16.00 uur op de rijksweg A2 onder Boxtel. De auto met aanhangwagen viel op doordat de combinatie was voorzien van verschillende kentekenplaten. De auto bleek gestolen. Reden voor de verkeerspolitie om de bestuurder een stopteken te geven. Die negeerde dit en ging er vandoor, achtervolgd door de verkeerspolitie.

Ter hoogte van Liempde verliet de bestuurder spookrijdend de snelweg; hij maakte gebruik van toerit 26. De auto met aanhanger kwam na een dollemansrit tot stilstand doordat de bestuurder de macht over het stuur verloor. Om te voorkomen dat hij er weer vandoor zou gaan, reed de verkeerspolitie de gestolen auto klem. De bestuurder wist aanvankelijk te ontkomen, maar werd even later door een van medewerkers van de verkeerspolitie aangehouden en geboeid afgevoerd.

SCHADE
Tijdens de achtervolging door Liempde heeft de auto met aanhanger schade veroorzaakt aan een geparkeerde auto. Het klemrijden van het gestolen voertuig veroorzaakte eveneens schade aan zowel de politieauto als de auto waarin de Helmonder reed. De politie Brabant-Noord onderzoekt deze aanrijding, de verkeerspolitie van het KLPD doet onderzoek naar diefstal en/of heling van de gestolen auto en het doorrijden na een aanrijding.

In de dorpskom zorgde de achtervolging voor veel commotie. Verschrikt gingen inwoners een kijkje nemen op de plek waar de dollemansrit door het dorp tot stilstand was gekomen. Omstanders gaven aan dat vanwege de hoge snelheid grote risico’s zijn genomen en er gelukkig geen slachtoffers zijn gevallen. De achtervolging voerde door de Nieuwstraat, Oude Dijk, Europalaan, Beneluxlaan en Brabantlaan en eindigde in De Wilgen. Onderweg werd een speeltuin gepasseerd. Een woordvoerster van het KLPD kon niet aangeven met welke snelheid door de straten van Liempde is gereden.
26 maart

Print deze pagina

Terug