BEWONERS HOF TER AA OP TIJD VEILIG

Uitslaande brand in appartement

© 2008 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Een oververhitte frietpan veroorzaakte zondag 15 maart een uitslaande woningbrand in een appartementencomplex aan het Hof ter Aa. Alle bewoners moesten het complex tijdelijk verlaten. (Foto: Gerard Schalkx).

DOOR MARIËLLE WIJFFELAARS

Een oververhitte frietpan was zondag 15 maart de oorzaak van een uitslaande woningbrand in een appartementencomplex aan het Hof ter Aa in Boxtel. De 41-jarige bewoner wilde na een avondje stappen nog wat eten maar viel onder invloed van alcohol in slaap nadat hij de frietpan had aangezet. De bewoner kon zijn woning ongedeerd verlaten. Ook de overige bewoners werden op tijd in veiligheid gebracht.

Het Boxtelse brandweerkorps was snel aanwezig en had het vuur vlug onder controle. Het korps kreeg ondersteuning van de brandweer uit ’s-Hertogenbosch die met een hoogwerker naar het Hof ter Aa kwamen. ,,Bij een brand in een appartementencomplex roepen wij altijd de hoogwerker op, dat is een standaardprocedure”, lichtte burgemeester Frank van Beers ter plaatse toe. ,,Mochten er nog mensen in het complex zijn dan kunnen zij hiermee in veiligheid worden gebracht.”

Het appartementencomplex werd tijdelijk door de brandweer ontruimd omdat onduidelijk was welke richting het vuur op zou gaan. Doordat de brandweer het vuur snel onder controle had, bleef de schade voor de flatbewoners beperkt tot rook- en waterschade. Nadat het complex was doorgelucht met een blazer, konden de bewoners in de loop van de ochtend weer terug naar hun woningen.

JUSTITIE
De 41-jarige bewoner van de flat werd zondagochtend door de politie aangehouden en meegenomen voor verhoor. In de loop van zondag is hij weer vrijgelaten. ,,De man is door ons verhoord”, bevestigde een woordvoerster van de politie Brabant-Noord. ,,De man was onder invloed van alcohol en heeft daarmee de overige flatbewoners in gevaar gebracht, dat was voor ons reden hem aan te houden. Door Justitie wordt bekeken of hij vervolgd wordt.”

Het appartementencomplex aan het Hof ter Aa is eigendom van Woonstichting Sint-Joseph. Zondagochtend kwam een opzichter de uitgebrande woning bekijken. ,,Het appartement heeft grote schade opgelopen”, stelt woordvoerster Inge Huisman van de woonstichting. ,,De overige woningen hebben nauwelijks schade, die bewoners konden allemaal dezelfde dag nog terug naar hun huis.” Naar verwachting duurt het nog enkele maanden voordat het getroffen appartement weer bewoonbaar is. ,,Alles moet helemaal gestript worden”, legt Huisman uit. ,,Het duurt wel even voordat de woning weer helemaal in orde is en verhuurd kan worden.” De 41-jarige bewoner heeft inmiddels zelf vervangende woonruimte gevonden.
19 maart

Print deze pagina

Terug