Brand in appartementencomplex

© 2008 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: In een appartementencomplex aan het Hof ter Aa brak zondagochtend brand uit. De materiŽle schade is erg groot. (Foto: MariŽlle Wijffelaars).

In een woning aan het Hof ter Aa is zondagochtend 15 maart brand ontstaan. De 41-jarige bewoner viel in slaap nadat hij de frietpan had aangezet waarna brand ontstond. Een deel van het appartementencomplex werd tijdelijk ontruimd. De bewoner kon zijn flat ongedeerd verlaten.

De brand ontstond rond 10.00 uur 's ochtends in de woning van de Boxtelaar aan het Hof ter Aa. ,,De man kwam thuis van het stappen, heeft de frietpan aangezet en is vervolgens in slaap gevallenĒ, meldde burgemeester Frank van Beers ter plaatse. De brandweer was snel aanwezig en had het vuur vlug onder controle. De woning van de man is vrijwel geheel uitgebrand, de materiŽle schade is erg groot. Het appartementencomplex werd door de brandweer tijdelijk ontruimd, de bewoners konden in de loop van de ochtend weer terug naar hun woningen.

Het Boxtelse korps kreeg assistentie van de brandweer uit 's-Hertogenbosch die met een hoogwerker naar Boxtel kwam. Volgens Van Beers is dat een standaardprocedure. ,,Bij een brand in een appartementencomplex roepen wij de hoogwerker altijd op", legde de burgemeester uit. ,,Mochten er nog mensen in het complex zijn, dan kunnen zij daarmee in veiligheid worden gebracht."

De burgemeester was zondagochtend ter plaatse en meldde nog dat de bewoner voor onderzoek naar het ziekenhuis was gebracht. ,,De man lag te slapen en heeft behoorlijk veel rook binnengekregen, hij is voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht", aldus Van Beers. Later bleek dat de man voor verhoor is meegenomen door de politie. Zondagmiddag werd de man weer heengezonden. Hij heeft inmiddels vervangende woonruimte gevonden.
12 maart

Print deze pagina

Terug