73 OUDEREN TIJDELIJK ONDERDAK IN LINDENLUST

Vlotte verhuizing Emmaus

© 2008 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Annie de Jong (in de rolstoel) geeft aanwijzingen aan de verhuizers: ,,Dat bed pást niet in de lift, jongens." (Foto's: Albert Stolwijk).

Vandaag, donderdag 12 maart hebben ook de twintig psychogeriatrische bewoners hun nieuwe kamer betrokken. Daarmee is de laatste hand gelegd aan de verhuizing van woonzorgcentrum Emmaus die maandag van start ging. De komende twee jaar vertoeven de 73 ouderen tijdelijk in het voormalige Lindenlust aan de Bosscheweg.

,,Ik heb goed geslapen in mijn nieuwe kamer en de verhuisdozen zijn al weer uitgepakt. Al mijn spulletjes hebben weer een plekje gekregen", vertelt Hennie Rijneveen. Ze behoort tot de eerste groep bewoners van Emmaus waarvan dinsdag de huisraad werd verplaatst.

© 2008 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: In de recreatiezaal van Emmaus worden de ouderen getrakteerd op een uitgebreid en feestelijk ontbijtbuffet.

Woensdagochtend genoot Rijneveen tevreden met enkele andere bewoners van het uitgebreide ontbijtbuffet in de recreatiezaal van Lindenlust. Lachend: ,,Nou ja, niet voor ál mijn huisraad was plaats. De tijdelijke kamer is een stuk kleiner en dus zijn diverse spullen tijdelijk opgeslagen. Als ik over twee jaar honderd word, hoop ik ze een plekje te kunnen geven in het nieuwe Emmaus."

TRUBBELIG
Verdeeld in drie groepen hebben de bewoners van het Boxtelse woonzorgcentrum deze week hun intrek genomen in Lindenlust. De verhuizing is vlot verlopen, maar zorgde vooral in de aanloop voor ongerustheid en zenuwen bij de ouderen.

© 2008 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Verhuizers laden de vrachtwagens in bij Emmaus.

,,Maar dat bleek nergens voor nodig. Ik heb vanochtend nergens op mis gegrepen en de televisie was gisteravond alweer aangesloten. Bovendien werden we hier in Lindenlust getrakteerd op een heerlijk Indisch buffet. Natuurlijk was het trubbelig en ben ik blij als straks alles achter de rug is.", vertelt Rijneveen die sinds drie jaar in Emmaus woont en 45 jaar geleden vanuit Groningen naar Boxtel kwam.

Het in 1966 geopende ouderencomplex aan de Mgr. Bekkersstraat maakt in april plaats voor nieuwbouw die in het voorjaar van 2011 betrokken moet worden. ,,Dit krakkemikkige gebouw is rijp voor de sloop", stelt locatiedirecteur Jan Kees Metz van Zorggroep Elde.

In de papieren editie van Brabants Centrum een uitvoerig verslag van de verhuisoperatie van Emmaus in woord en beeld.

© 2008 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Blik in de hal van Lindenlust. De verhuizers van De Bresser Euromovers sjouwen af en aan.
12 maart

Print deze pagina

Terug