SUPER DE BOER LIEMPDE COMPLEET VERNIEUWD

'Nu is het echt onze winkel'

© 2008 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Dringen bij de vernieuwde Super de Boer aan de Nieuwstraat in Liempde. Tientallen nieuwsgierige klanten hadden zich gisteren vlak voor de opening om 09.00 uur verzameld voor de supermarkt. (Foto: Albert Stolwijk).

DOOR STEFAN LATIJNHOUWERS

Geen kapotte koelingen meer, geen radio die het regelmatig laat afweten, geen drie maar acht diepvrieskasten en niet één maar wel vijftien telefoons in de winkel. De vestiging van de Super de Boer aan de Nieuwstraat in Liempde is volledig vernieuwd en gemoderniseerd en als eerste kleine winkel voorzien van de nieuwe huisstijl van de supermarktketen. Genoeg reden voor het ondernemersechtpaar Sjef en Jolanda Schellekens om 'Supertrots' te zijn op hun zaak.

,,We hebben er tachtig vierkante meter bij gekregen en hebben nu in totaal de beschikking over achthonderd vierkante meter. De oude slagerij en de broodafdeling zijn weg, de kantine is verplaatst en het magazijn verkleind, de koelingen zijn vernieuwd, we hebben een verseiland erbij gekregen en een zogeheten eco-plaza met meer biologische producten, de verlichting is aangepast en de ingang van het pand zit voortaan in het midden. Alles is helemaal nieuw, alleen de vloer is hetzelfde", liet Jolanda Schellekens dinsdag 3 maart weten.

Ze deed haar verhaal terwijl overal in de winkel nog koortsachtig gewerkt werd door personeelsleden, vertegenwoordigers van Super de Boer en vaklieden. ,,Sinds zaterdag 21 februari, toen de winkel dichtging voor anderhalve week, zijn Sjef en ik dag en nacht bezig geweest met de verbouwing. We hadden gehoopt vanmiddag rustig aan te kunnen doen, maar ik vrees dat het er niet in zit en we nog even flink moeten doorwerken. Morgen gaan we tenslotte weer open en moet alles klaar zijn."

FRISSE UITSTRALING
De inspanningen van het ondernemersechtpaar, dat woonachtig is in Boxtel, en alle andere mensen die betrokken zijn bij de verbouwing zijn niet voor niets geweest. Super de Boer Schellekens is totaal veranderd en heeft een veel frissere en open uitstraling gekregen. ,,Het is dezelfde winkel, maar die oogt veel ruimer en lichter dan voorheen. Dat horen we van iedereen die hier binnenloopt", vertelde Sjef Schellekens dinsdag tijdens een rondleiding door de winkel.

,,Anderhalve week geleden hebben we de winkel op zaterdag helemaal leeggehaald en vervolgens op zondag schoongemaakt. Alle rekken en koelinstallaties moesten eruit, terwijl de producten verhuisden naar een tijdelijke opslagplaats in Liempde. Vorige week maandag zijn we begonnen met het inrichten van de zaak. Het is al dagenlang een drukte van belang, maar de adrenaline houdt ons overeind. Als ik eventjes zou gaan ontspannen val ik waarschijnlijk meteen in slaap, maar het is wel geweldig om te zien hoe onze winkel er nu uitziet. Een complete metamorfose; het is nu eindelijk écht onze eigen winkel."

SPEURTOCHT
Super de Boer Schellekens opende woensdag 4 maart om 09.00 uur de deuren. De supermarkt is volledig ingericht volgens de nieuwste winkelformule van Super de Boer. Waren het tot nu toe alleen de grotere winkels met een gemiddelde vloeroppervlakte van duizend vierkante meter die volgens de nieuwe inzichten werden ingericht, inmiddels is de formule zo ontwikkeld dat deze ook op relatief kleinere winkeloppervlakten kan worden toegepast.

De Super de Boer-vestiging in Liempde had gisterochtend de primeur en dat werd op verschillende manieren gevierd, waaronder met een receptie voor genodigden op dinsdagavond en gisteren op de openingsdag met een aantal ludieke en feestelijke acties. ,,Woensdagochtend gaat een wagen van Super de Boer vanaf acht uur door de straten van Liempde rijden om de mensen erop attent te maken dat onze vernieuwde winkel weer opengaat", aldus Sjef Schellekens.

,,We verloten een gratis fiets onder de eerste honderd klanten en gaan daarnaast tot en met zaterdag dagelijks een levensmiddelenpakket van Het Groene Woud verloten met daarin verschillende streekproducten. De jeugd kan zich tijdens de openingsdag en zaterdagmiddag laten schminken, genieten van suikerspinnen en meedoen aan de ballonnenwedstrijd, terwijl ze ook deel kunnen nemen aan een speurtocht door de winkel."

ONDERZOEK
Volgens Schellekens is ook voor modernisering van de winkel gekozen op basis van consumentenonderzoek. ,,Het resultaat is een winkel met een uitgebreid assortiment van aardappelen, groente en fruit en brood als onze speerpunten. Een groot deel van de vernieuwde winkelvloer in Liempde is ingericht voor de versproducten en bij de entree wordt de aardappel, groente en fruit-afdeling nadrukkelijk gepresenteerd. Midden in de winkel is een broodeiland met eigen gemaakte verse producten."

Volgens Schellekens gaat het echte werk nu pas beginnen. ,,We hebben een prachtige nieuwe winkel, maar daarmee zijn we er nog niet. We moeten ervoor zorgen dat we onze klanten zo goed mogelijk blijven bedienen en blijven verrassen. Het zal in de eerste weken nog even wennen zijn voor alle medewerkers omdat we onze weg hier nog moeten vinden, maar we hebben er allemaal heel veel zin in. Het is een mooie uitdaging om in zo'n prachtige winkel te mogen werken."

© 2008 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Onder de eerste honderd klanten van de vernieuwde Super de Boer in Liempde werd een fiets verloot. Marian van der Pasch (midden) was de winnaar. Zij werd gefeliciteerd door het ondernemersechtpaar Sjef (links) en Jolanda Schellekens. (Foto: Albert Stolwijk).
5 maart

Print deze pagina

Terug