NIEUWE VOORZIENING BIJNA GEREED

Speelveld Lennisheuvel al intensief
in gebruik

© 2008 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Hoewel het speelveld in Lennisheuvel nog niet helemaal klaar is, zijn er al veel kinderen die gebruik maken van de nieuwe voorziening. (Foto: Albert Stolwijk).

DOOR STEFAN LATIJNHOUWERS

Het speelveld dat wordt aangelegd achter de Sint-Theresiaschool in Lennisheuvel is bijna gereed, maar een datum voor de officiŽle opening is nog niet bekend. De werkzaamheden zijn inmiddels zo ver gevorderd dat de jeugd al volop gebruik maakt van het kunstgrasveld, dat uitgerust is met baskets en voetbaldoelen.

,,Voor basketbal en voetbal zijn vaste voorzieningen getroffen, want daar was het meeste behoefte aan", liet wijkambtenaar Gijs Schampers van de gemeente Boxtel deze week weten. ,,Er zijn ook losse voorzieningen voor volleybal, wat betekent dat er netten opgehangen kunnen worden, bijvoorbeeld als de buurt een toernooi wil spelen. In vorstperiodes kunnen we ervoor zorgen dat een ijsbaantje gemaakt wordt op het veld."

Deze week is het kunstgrasveld, dat een afmeting heeft van 25 bij 30 meter, ingestrooid met zand. Schampers: ,,Het nieuwe hekwerk dat rondom de voorziening komt, moet nog geplaatst worden. Er komt een poort in waar men alleen te voet door kan en niet met fietsen. Als er sprake is overlast kan besloten worden de poort op slot te doen, maar hopelijk is dat niet nodig."

VERLICHTING
Het speelveld wordt volgens Schampers voorzien van speciale verlichting. ,,De jeugd kan door op een knop te drukken de verlichting zelf activeren, maar dat kan alleen als de straatverlichting aan is. Men kan het licht vervolgens niet zelf uitmaken, want dat gebeurt automatisch om tien uur 's avonds", aldus Schampers. ,,In totaal heeft de voorziening 72.000 euro gekost, waarvan de provincie de helft van het bedrag voor zijn rekening heeft genomen en de gemeente Boxtel een subsidie van 8.500 euro heeft gegeven. Inwoners van Lennisheuvel richtten een fonds op met daarin een bedrag van 27.500 euro."

Eind juli werd duidelijk dat de plek achter de Sint-Theresiaschool zou worden gekozen. Het speelveld combineren met de bestaande speeltuin bleek niet haalbaar omdat de grond van de parochie is die niet wilde meewerken. Men was bevreesd dat de speelruimte voor kleinere kinderen in de knel zou komen. Een haalbaarheidsonderzoek naar andere locaties leverde weinig nieuwe inzichten op, waarna de keuze viel op de huidige locatie.

Schampers: ,,Het is een goede zaak dat de buurt en de betrokken organisaties gediscussieerd hebben over verschillende locaties, maar ook belangrijk dat het speelveld er nu is. Binnenkort vindt overleg plaats over de manier waarop de openingsceremonie ingevuld gaat worden, duidelijk is in ieder geval dat de jeugd van de basisschool daarin een rol gaat spelen."
5 maart

Print deze pagina

Terug