JAN SIEBELINK NAAR BIBLIOTHEEK

Boekenweek Boxtel krijgt ook boekenbal

© 2008 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Ferry Schoth (links) en Nico van der Sprong aan het werk in de uitbreiding van boekhandel Elckerlijc aan de Markt. (Foto: Albert Stolwijk).

De 74ste boekenweek die van 11 tot en met 21 maart wordt gehouden in Nederland, wordt in Boxtel op dinsdagavond 10 maart geopend met een boekenbal. De organisatie is in handen van boekhandel Elckerlijc, die daarmee de heropening viert. Een week later, op dinsdag 17 maart, treedt de bekende schrijver Jan Siebelink op in de openbare bibliotheek aan de Burgakker.

Onder de naam 'Elckerlijc XL' hebben de eigenaren Ferry Schoth en Nico van der Sprong van de Boxtelse boekhandel een nieuwe start gemaakt. De voorbije maanden hebben ze in eigen beheer gewerkt aan een fikse uitbreiding van hun boekhandel aan de Markt. De verbouwing is volgens Schoth bijna klaar, op enkele details na. ,,In de toekomst willen we onze voorgevel nog veranderen en de toegangsdeur breder maken, zodat ook de toegankelijkheid verbetert."

Elckerlijc viert de heropening dinsdag 10 maart met het eerste Boxtelse boekenbal. Aan de vooravond van de Boekenweek, die dit jaar het motto 'Tjielp Tjielp, de literaire zoo' draagt, wordt in de foyer van Podium Boxtel aan de Burgakker een literaire avond gehouden met optredens van onder meer de dichters Victor Vroomkoning, Fons van Asten en Rembrant Bümdoser, pseudoniem van Josh van Berkel.

De muziek wordt verzorgd door componist Ted de Best, die ook in Elckerlijc werkt. Hij wordt begeleid door voormalig Doe Maar-gitarist Jan Hendriks en singer-songwriter BJ Baartmans, die bas speelt. DJ Bümdoser (Van Berkel) zorgt voor dansmuziek, kunstenaar en uitvinder Guus Voermans verzorgt een lichtshow.

© 2008 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Boeken bekijken in boekhandel Elckerlijc. Onder de naam 'Elckerlijc XL' hebben de eigenaren Ferry Schoth en Nico van der Sprong van de Boxtelse boekhandel een nieuwe start gemaakt. (Foto: Albert Stolwijk).

Voorafgaand aan het boekenbal worden genodigden ontvangen in boekhandel Elckerlijc, waar de vernieuwde winkel bewonderd kan worden. Onderweg van de boekhandel naar Podium Boxtel worden de gasten getrakteerd op korte optredens van Boxtheater en Teejatergroep Orion. Zij zullen gedichten over dieren voordragen van Toon Tellegen. De Boekenweek staat dit jaar in het teken van dieren in de literatuur. Vandaar de keuze voor 'Tjielp Tjielp', afkomstig uit het gedicht De Mus (1954) van Jan Hanlo. Het boekenbal in Podium Boxtel begint 10 maart om 20.00 uur en duurt tot middernacht. De toegang is gratis, maar belangstellenden dienen te beschikken over toegangskaarten, die gratis afgehaald kunnen worden in de boekhandel aan de Markt. In de foyer van Podium Boxtel is plaats voor maximaal 275 bezoekers.

JAN SIEBELINK
Bibliotheek de Meierij ontvangt dinsdag 17 maart in haar locatie aan de Burgakker in Boxtel de bekende schrijver Jan Siebelink (1938). Siebelink groeide de laatste jaren uit tot een van de meest populaire auteurs nadat hij in 2005 de autobiografische roman 'Knielen op een bed violen' lanceerde. Van deze bestseller werden in Nederland meer dan 500.000 exemplaren verkocht. Het boek werd bekroond met de AKO Literatuurprijs.

Siebelink debuteerde in 1975 met het boek 'Nachtschade' en werd bekend door boeken als 'Dorp aan de rivier', 'Vera' en 'Engelen van het duister'. Zijn grote belangstelling voor de wielersport resulteerde in enkele literaire publicaties, zoals 'Pijn is genot' en 'Eerlijke mannen op de fiets'. Zijn laatste roman verscheen in 2008 en heet 'Suezkade', onlangs verscheen de verhalenbundel 'Mijn eerste liefde'.

De voordracht van Siebelink in de Boxtelse bibliotheek duurt van 20.00 tot 22.00 uur. Kaarten zijn vanaf maandag 2 maart verkrijgbaar bij het UITpunt in de bibliotheek en in boekhandel Elckerlijc.

© 2008 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Blik op de voorgevel van boekhandel Elckerlijc aan de Markt. (Foto: Albert Stolwijk).
26 februari

Print deze pagina

Terug