BOXTEL BOUWT ROTONDE BIJ LA SALLE

Ernstige overlast door aanpak Schijndelseweg

© 2008 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: De reconstructie van de Schijndelseweg in Boxtel start begin maart.

In opdracht van de gemeente Boxtel start begin maart de reconstructie van de Schijndelseweg. De werkzaamheden gaan voor ernstige overlast zorgen, zo waarschuwt de gemeente deze week. De Schijndelseweg krijgt gescheiden rijbanen, een vrijliggend fietspad en een nieuwe rotonde op de kruising met de Brederodeweg en de Vicaris Van Alphenlaan.

De aanleg van een bergbezinkleiding ter hoogte van de rotonde Oosteind was slechts een voorbode voor de enorme klus die de aannemer te wachten staat. In drie fasen wordt de Schijndelseweg de komende maanden onder handen genomen. Als eerste wordt de omgeving van de rotonde Oosteind aangepakt. Daarna volgt de vernieuwing van het wegvak tussen het Shell-benzinestation en de kruising met het Pastoor Van Besouwplein. Als laatste wordt de nieuwe rotonde La Salle aangelegd.

Het doel van de werkzaamheden is de Schijndelseweg veilig en 'oversteekbaar' maken. Met name de oversteek bij Het Dommelbad is voor fietsers en voetgangers erg gevaarlijk. Ook andere knelpunten verdwijnen nadat de weg opnieuw is ingericht en is voorzien van een brede middenberm en een vrijliggend fietspad. Na de reconstructie blijft de Schijndelseweg volgens de gemeente een goede toegangsweg, maar is de route geen obstakel meer tussen de wijken Boxtel-Oost en Munsel/In Goede Aarde.

OMLEIDINGEN
Volgens de gemeente kan de Schijndelseweg niet heringericht worden zonder ernstige overlast voor weggebruikers en omwonenden. ,,Door omleidingen proberen we die hinder in goede banen te leiden", meldde een woordvoerder deze week. Het Dommelbad, het Shell-benzinestation, autobedrijf Profit Autoservice en instituut De La Salle blijven bereikbaar via oostelijke of westelijke richting, afhankelijk van de werkzaamheden. Bewoners wordt geadviseerd hun buurt 'via de achterdeur' te verlaten en gebruik te maken van het Pastoor Van Besouwplein, Dr. Mollerplein, de Nieuwe Nieuwstraat en Dr. De Brouwerlaan.

De bewoners van de Schijndelseweg worden de komende maanden via nieuwsbrieven op de hoogte gehouden. Daarin staan gegevens over contactpersonen en wordt gemeld op welke tijden men in de directiekeet terecht kan voor een spreekuur. De keet wordt opgebouwd op het veld tussen de Schijndelseweg en de Schijndelsedijk. Als projectleider is ambtenaar Peter van den Oetelaar aangewezen. Nieuws over het project staat ook op de website www.boxtel.nl/schijndelseweg.php.

Vrijdag 13 maart geeft wethouder Wim van Erp het officiŽle startsein voor de werkzaamheden. Die dag wordt ook de bergbezinkleiding opgeleverd.
19 februari

Print deze pagina

Terug