PROJECT ZINLOOS GEWELD OP KINDERTUIN EN BSO

Boxtelse kids in actie tegen geweld

© 2008 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Burgemeester Frank van Beers plaatste twee tegeltjes bij de brede school Selissenwal met daarop een lieveheersbeestje: het symbool tegen zinloos geweld. (Foto: Gerard Schalkx).

DOOR MARIËLLE WIJFFELAARS

Kinderen van de kinderdagverblijven van kindercentrum Kindertuin en van de buitenschoolse opvang (BSO) hebben de afgelopen weken gewerkt aan het project ’Kids tegen geweld’. De kinderen hebben liedjes gezongen, knutselwerkjes gemaakt en gepraat over zinloos geweld. Gisteren, donderdag 12 februari, werd het project afgesloten door burgemeester Frank van Beers.

De kinderen van Kindertuin en BSO verzamelden gisteren in de gymzaal van de brede school Selissenwal. De leerlingen droegen T-shirts met lieveheersbeestjes erop en enkelen waren geschminkt als een lieveheersbeestje, het symbool van de StichtingTegenZinloosGeweld. ,,Een lieveheersbeestje heeft niks kwaad in de zin en wil gewoon lekker leven met al zijn vriendjes, daarom is dit het symbool van de stichting geworden”, legde burgemeester Frank van Beers uit. ,,Het is goed dat kinderen al op jonge leeftijd bezig zijn met projecten rond zinloos geweld. Alleen op die manier kunnen we ervoor zorgen dat er in Boxtel minder geweld komt.”

Van één van de kinderen van Kindertuin kreeg Van Beers een nieuwe ambtsketen uitgereikt, met daaraan een afbeelding van een lieveheersbeestje. ,,Mijn echte ambtsketen blinkt wel meer, maar ik vind deze eigenlijk mooier”, zei Van Beers enthousiast. ,,Ik zal proberen deze zoveel mogelijk te dragen. Ook zullen we gaan kijken of we met de gemeente en scholen samen nog meer projecten tegen zinloos geweld kunnen gaan starten.”

TEGELTJES
Van Fleur kreeg de burgemeester ook nog een pakje. ,,Een beetje voorzichtig zijn want anders gaat het kapot”, waarschuwde Fleur. Uit het pakketje kwam een tegeltje met een lieveheersbeestje erop tevoorschijn. ,,Dit is echt prachtig”, waardeerde Van Beers. ,,Dit krijgt een mooi plaatsje bij mij op de kamer in het gemeentehuis.”

Nadat Jean-Carlo een gedicht had voorgelezen en de kinderen met z’n allen het lied ’Wat zou je doen’ van Marco Borsato en Ali B hadden gezongen, ging het hele gezelschap naar buiten waar Van Beers met een grote schep twee tegeltjes in de zandbak plaatste. ,,Deze tegeltjes komen binnenkort bij de ingang van de school te liggen”, legde de burgemeester uit. ,,De grond is daar nu te hard door de vorst, dus plaats ik ze nu even in de zandbak.”

Directeur Hindrik Schuurman van Kindertuin stelde dat de tegeltjes vooral een symbolische waarde hebben: ,,Als we er elke dag overheen lopen, worden we er steeds aan herinnerd dat we aardig voor elkaar moeten zijn en geen ruzie moeten maken of pesten.”

© 2008 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Uit handen van Lotte kreeg burgemeester Frank van Beers een nieuwe ambtsketen. (Foto: Gerard Schalkx).
12 februari

Print deze pagina

Terug