POLITIE DENKT AAN BRANDSTICHTING

Brand verwoest deel ODC-clubhuis

OP DE FOTO: De vlammen slaan uit het dak van het clubhuis van ODC aan de Platanenlaan in Boxtel. De brandweer had het vuur na twee uur onder controle. (Foto: Gerard Schalkx).

DOOR MARC CLEUTJENS

Een korte maar hevige brand heeft vrijdagochtend een deel van ODC-clubhuis De Boemerang aan de Platanenlaan in Boxtel verwoest. Het vuur werd om halfacht ontdekt, maar heeft vermoedelijk al geruime tijd in het pand gewoed. De politie gaat uit van brandstichting.

De brandweer rukte vrijdagochtend met groot materieel uit om het vuur in sportpark Molenwijk te bestrijden. Volgens officier van dienst Marcel van Doorn van de brandweer waren naast twee Boxtelse blusvoertuigen ook brandweerlieden uit Liempde aanwezig. Zij waren stand-by om extra bluswatervoorzieningen aan te leggen.

De brand heeft twee kleedlokalen, een technische ruimte en een materialenhok verwoest. De brandweer slaagde er ternauwernood in de kantine te behouden. Wel is er sprake van veel rook- en waterschade en kan het clubhuis enige tijd niet gebruikt worden, zo verwacht Van Doorn.

Volgens burgemeester Frank van Beers, die ter plaatse was, wijst alles op brandstichting. De politie, die na de melding als eerste aanwezig was, zag dat een hek nabij het clubhuis was geforceerd en dat een deur van de kleedlokalen was opengebroken. ,,Dan kun je bijna geen andere conclusie trekken dan brandstichting", aldus Van Beers.

ODC-voorzitter Ton Jonkers toonde zich geschokt door de brand en sprak zijn waardering uit voor de vele vrijwilligers die zich direct in sportpark Molenwijk meldden om hand- en spandiensten te verlenen. Bestuurslid Kees Bekers verwacht dat ODC enkele tijdelijke noodunits moet huren om het gemis van de twee kleedlokalen op te vangen. ,,Komend weekeinde hebben we gelukkig een inhaalprogramma en hoeven er nauwelijks wedstrijden gespeeld te worden", aldus Bekers.

De omvang van de schade is nog niet bekend. Vaststaat dat de kleedlokalen verloren zijn gegaan. In de kleedlokalen bevonden zich onder meer sportkleding, ballen en andere voetbalattributen. Ook enkele boilers zijn verbrand.

Het is niet de eerste keer dat een sportkantine in Molenwijk door brand wordt verwoest. Ongeveer tien jaar geleden ging de kantine van tennisclub De Merletten in vlammen op. Ook toen was sprake van brandstichting.

OP DE FOTO: De vuurhaard in de ODC-kleedkamers kon pas goed bestreden worden nadat een deel van het dak was verwijderd. (Foto: Gerard Schalkx).
5 februari

Print deze pagina

Terug