GEDEMONTEERDE MUZIEKTENT TIJDELIJK OPGESLAGEN

Kiosk verhuist naar JRL of Ursula

© 2008 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Met een bouwkraan takelden medewerkers van bouwbedrijf Van de Laar woensdagochtend 28 januari het dak van de muziekkiosk. (Foto: Albert Stolwijk).

Na bijna twintig jaar is de kiosk verdwenen van de Boxtelse Markt. De 'lampenkap', zoals de muziektent in de volksmond werd genoemd, is gedemonteerd en wordt tijdelijk opgeslagen op de werf van bouwbedrijf Van de Laar op Ladonk. De gemeente onderzoekt de mogelijkheden om het ontwerp van de plaatselijke architect Paul Strik een nieuwe plek te geven bij het Jacob-Roelandslyceum (JRL) of het Ursulacomplex.

Medewerkers van bouwbedrijf Van de Laar uit Boxtel hebben de muziektent woensdagochtend 28 januari ontmanteld. De dakconstructie werd van de palen getild met behulp van een grote bouwkraan. De kiosk moet wijken voor de werkzaamheden van bouwproject De Croon. Door de constructie te verwijderen is het mogelijk dat de weekmarkt op de bestaande plek gehandhaafd kan blijven tijdens de bouw van het nieuwe winkel- en appartementencomplex aan de Markt.

Namens wethouder Anton van Aert benadrukte een woordvoerder van de gemeente Boxtel dat het spraakmakende ontwerp van architect Strik niet definitief verdwijnt. Het idee dat de Boxtelse SP-fractie in september vorig jaar lanceerde om de muziektent een tweede leven te gunnen in wandelpark Molenwijk, ziet architect Strik echter niet zitten, zo meldde de zegsman van de gemeente.

Hij vervolgt: ,,Het gevaar bestaat dat de kiosk in het park ten prooi valt aan vandalisme. De ontwerper geeft er de voorkeur aan dat de muziektent wordt opgebouwd op een plek waar meer toezicht is. We denken daarbij in de eerste instantie aan het schoolterrein van het JRL aan de Grote Beemd. De school wil buitenterrein opnieuw inrichten en mogelijk dat de kiosk daar een plekje kan krijgen."

Herplaatsing bij het JRL heeft ook de voorkeur van de architect omdat hij er op school heeft gezeten. Mocht het bij het JRL niet lukken, dan komt het Ursulacomplex in beeld, aldus de gemeentewoordvoerder. Een plan om het bouwwerk een nieuwe toekomst te geven op het terrein van vakinstelling SintLucas werd vorig jaar september al afgeserveerd.

© 2008 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Een van de weinige keren dat de kiosk op de Markt werd gebruikt door een muziekkorps. Voorafgaand aan het WK-duel tussen het Nederlands voetbalelftal en ArgentiniŽ gaven de vrolijk uitgedoste muzikanten van Boxtel's Harmonie een zomers oranjeconcert. De muziek klonk prima op 21 juni 2006, maar Oranje speelde met 0-0 gelijk. (Archieffoto Piet van Oers).
29 januari

Print deze pagina

Terug