BOXTEL ZOEKT OPLOSSING

Kredietcrisis funest voor plan De Hoeve

© 2008 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: De bouw van de elf woningen in deelplan De Hoeve gaat voorlopig niet van start. Vanwege de kredietcrisis is de belangstelling voor de luxe villa's nihil. (Foto: Albert Stolwijk).

De bouw van elf duurzame villa's aan de straat Munselse Hoeve in de wijk In Goede Aarde is voorlopig uitgesteld. Volgens wethouder Ger van den Oetelaar is er momenteel nauwelijks belangstelling voor de woningen, die tussen de 645.000 en 885.000 euro kosten. Makelaar Hans Dings blijft optimistisch en rekent erop dat de belangstelling terugkeert.

Met de bouw van elf duurzame en luxueuze villa's wil de gemeente Boxtel de kroon zetten op de wijk In Goede Aarde, die op de invulling van een drietal vacante kavels in deelplan Het Groenland na bijna afgerond is. BAM Vastgoed kwam twee jaar geleden als winnaar uit de bus nadat meerdere projectontwikkelaars zich hadden aangemeld voor een competitie duurzaam bouwen in Boxtel.

Vanwege de kredietcrisis is de belangstelling voor de dure woningen die aan de rand van de wijk zijn geprojecteerd nihil. ,,Net als bij andere dure huizen geldt dat mensen even pas op de plaats maken", zegt wethouder Van den Oetelaar. Met BAM Vastgoed is hij in overleg om het plan enigszins bij te sturen. ,,Inhoudelijk kan ik er nog niet op ingaan, maar we zoeken naar een manier om de woningen alsnog vlot te kunnen verkopen."

Makelaar Hans Dings van Alfa Makelaardij in Boxtel erkent dat er momenteel weinig kopers zijn voor de dure woningen in deelplan De Hoeve. ,,De hele markt is vrij moeilijk en dat geldt zeker voor huizen die duurder zijn dan 500.000 euro", zegt Dings. Hij is evenwel optimistisch omdat de belangstelling tijdens een kijkdag in mei best groot was. ,,Natuurlijk weet niemand hoelang deze onzekere situatie duurt, maar ik ben er van overtuigd dat voor deze woningen belangstelling bestaat. Ze zijn luxe en zeer duurzaam en zullen dus best in de smaak vallen."

ONTEIGENING
Volgens wethouder Van den Oetelaar heeft de kredietcrisis vooralsnog geen negatief effect op andere bouwprojecten in Boxtel. De plannen op het terrein van Joice, in nieuwbouwgebied Princenlant en aan de Heideweg in Liempde staan op de rails en zullen zonder veel bijsturing gelanceerd worden, zo verwacht de wethouder. Verder verwacht hij dat spoedig gestart wordt met de onteigening van gronden langs de Schijndelseweg, zodat de bouw van Zonnegolven 2 van start kan gaan. ,,Hier willen we graag huurhuizen gaan bouwen. Zodra de gronden onteigend zijn, gaan we hier beslist bouwen."

Makelaar Dings van Alfa stelt dat de kredietcrisis ertoe leidt dat makelaars met veel grotere portefeuilles zitten. ,,Waar we normaal dertig tot veertig woningen aanbieden, zitten we nu op zeventig. In Boxtel staan momenteel via Funda 214 huizen te koop. Dat is een ongekend aantal, misschien wel een verdubbeling." Dings heeft vertrouwen in de toekomst. ,,Nu al merken we dat het niet meer zo rustig is als in november en december. Ik verwacht dat de markt langzaam weer op gang zal komen."
29 januari

Print deze pagina

Terug