LEERLING PETRUSSCHOOL WINT IN BIBLIOTHEEK

Iris voorleeskampioen van Boxtel

© 2008 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: ...IRIS KLEINE...(Foto: Albert Stolwijk).

Tijdens het Boxtels voorleeskampioenschap is Iris Kleine van de Sint-Petrusschool donderdag 22 januari als winnaar uit de bus gekomen. In de bibliotheek kwam het verhaal uit het boek ’Verhalen van een vieze familie’ van Gerard Tonen als beste uit de verf, oordeelde de jury.

Luca Clercx (Angelaschool), Maartje Jansen (De Vorsenpoel), Rein Brands (Theresiaschool), Munieb Rehman (Prinses Amaliaschool), Anouk van de Sande (Molenwijkschool), Pauline Klompé (De Oversteek), Jordi Poirters (De Hobbendonken) en Iris Kleine (Petrusschool) werden donderdagochtend beoordeeld in Bibliotheek de Meierij aan de Burgakker. Aangemoedigd door klasgenootjes lazen ze voor uit hun favoriete boek. De jury werd gevormd door lokale kinderboekenauteurs Marjolijn Krijger en Ineke Platel en door coördinator Ghislaine de Brouwer van de Brede Scholen Boxtel.

NIET NERVEUS
De schoolkampioenen kwamen woensdag 21 januari al in actie tijdens het voorleesontbijt voor peuters. Zo ook de 10-jarige Rein Brands uit groep 7 van de Lennisheuvelse basisschool Sint-Theresia. Daags voor het Boxtelse voorleeskampioenschap was Rein nog de rust zelve.

,,Nee, ik ben nu nog niet nerveus. Ik vind het al heel erg leuk dat ik mee mag doen en zie wel waar ik uitkom. Toch zou ik het heel mooi vinden als ik zou winnen en deel mag nemen aan de regionale voorleeswedstrijd", vertelde Rein woensdagochtend. ,,Ik was heel blij dat ik voor de kerstvakantie uit een aantal kandidaten werd gekozen als voorleeskampioen van onze school. Volgens de jury, die onder meer bestond uit een paar leerkrachten en de voorleeskampioen van vorig jaar, heb ik een goede stem en sprak ik de woorden duidelijk uit."

Rein houdt zelf vooral van spannende boeken, waaronder die van de kinderboekenschrijver Jacques Vriens. Donderdagochtend las hij dan ook voor uit een van diens boeken. ,,Ik neem me voor om tijdens het kampioenschap in een rustig tempo voor te lezen en de zaal in te kijken. Mijn moeder zegt ook altijd dat ik niet te snel moet voorlezen. Daar zal ik zeker op proberen te letten."

VIES VERHAAL
Winnares Iris Kleine las donderdag tijdens de voorleeswedstrijd in de bibliotheek aan de Burgakker een stuk voor uit het boek ’verhalen van een vieze familie’. De jury oordeelde dat Iris rustig en kalm vertelde en zich echt inleefde in het verhaal. ,,Ik vond het een vies verhaal”, aldus juryvoorzitter Ineke Platel. ,,Maar daarom was het ook leuk. Ik hou wel van lekker smerig.”

Iris was behoorlijk zenuwachtig toen ze aan de beurt was om voor te lezen. ,,Van tevoren was ik niet zo nerveus, dat kwam pas toen ik bijna moest gaan lezen”, vertelt Iris. ,,Ik vind het superleuk dat ik gewonnen heb en had het echt niet verwacht.” De klasgenootjes van Iris hadden er helemaal op gerekend dat ze zou winnen. ,,Ze is namelijk steengoed”, vinden ze.

© 2008 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: De schoolkampioenen die donderdag 22 januari in de bibliotheek aan de Burgakker streden om de Boxtelse voorleestitel: bovenste rij van links naar recht: Anouk van de Sande (Molenwijkschool), Pauline Klompé (De Oversteek) en Maartje Jansen (De Vorsenpoel). Op de onderste rij van links naar rechts zitten van links naar rechts Jordi Poirters (De Hobbendonken), Rein Brands (Sint-Theresiaschool), Luca Clercx (Angelaschool), Munieb Rehman (Prinses Amaliaschool) en Iris Kleine (geheel rechts, Sint-Petrusschool). (Foto: Albert Stolwijk).
22 januari

Print deze pagina

Terug