KIJKDAG 'DE REGENT' TREKT VEEL BELANGSTELLENDEN

'Mooie woning, maar
een kleine slaapkamer'

© 2008 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: De kijkdag in nieuwbouwcomplex De Regent trok zaterdag 17 januari veel belangstellenden. (Foto: Gerard Schalkx).

DOOR STEFAN LATIJNHOUWERS

De kijkdag die zaterdag 17 januari gehouden werd door projectontwikkelaar Hurks Vastgoed in nieuwbouwcomplex De Regent nabij de rotonde Fellenoord kon rekenen op grote belangstelling. De meeste van de woningen - 32 appartementen en vier penthouses - zijn inmiddels verkocht, terwijl op enkele andere een optie rust. Onder de aanwezigen bij de kijkdag waren zaterdag behalve kopers ook veel nieuwsgierige bezoekers.

De Regent is na De Rechter het tweede project in het nieuwbouwplan Princenlant. Het ontwerp van het spraakmakende gebouw is van de vermaarde architect en stedenbouwkundige Adolfo Natalini uit Florence. Het ontwerp van De Regent is 'karaktervol' en omvat een gebouw van zeven lagen met kleur-, materiaal- en vormaccenten, waaronder het robuuste rasterwerk aan de voorzijde. ,,De vier penthouses waren heel snel verkocht en ook de belangstelling voor de andere appartementen bleek heel groot”, liet Monique Feijen van Nuyens Makelaardij weten.

,,Er zijn momenteel nog acht woningen van verschillende types te koop, waarbij op twee een optie rust. We hopen natuurlijk dat de grote belangstelling tijdens deze kijkdag ertoe zal leiden dat ook de laatste appartementen verkocht worden. Behalve veel kopers zie ik vandaag ook veel nieuwe gezichten, dus wie weet.”

BALKON
De grootte van de appartementen varieert van circa 63 tot 125 vierkante meter. Alle appartementen hebben een eigen balkon of terras, een hoog afwerkingsniveau en worden uitgerust met een koude- en warmteopslagsysteem dat op een duurzame wijze zorgt voor verwarming in de winter en koeling van de appartementen in de zomer. Elke woning beschikt bovendien over een eigen parkeerplaats op de begane grond. Volgens Georgeanne van Liebergen van Hurks Vastgoed wordt het complex rond de bouwvakvakantie opgeleverd.

,,We hebben de laatste weken natuurlijk wel last gehad van de vorstperiode, maar gaan er nog steeds van uit dat de oplevering in de zomer kan plaatsvinden”, aldus Van Liebergen. ,,Het klopt dat wij ook de nadelen ondervinden van de kredietcrisis en dat potentiële kopers daardoor voorzichtiger zijn, maar we merken ook dat de markt weer wat begint aan te trekken.”

Van Liebergen benadrukte zaterdag dat niet alleen starters belangstelling hebben voor De Regent. ,,Je kunt eigenlijk beter spreken van appartementen dan van starterswoningen. Tot de kopers behoren namelijk ook stelletjes en personen boven de veertig. De penthouses zijn aangeschaft door wat oudere echtparen; een heel gevarieerde samenstelling dus. Nee, de woningen zijn niet zo geschikt voor gezinnen met kinderen.”

MODDER
De vele belangstellenden moesten zich zaterdag op een loopplank een weg banen door de modder op de bouwplaats, waar verspreid over het terrein overal bouwmaterialen lagen en een enorme hijskraan de aandacht trok. De bezoekers, zowel kopers als belangstellenden, konden twee woningen bezichtigen, waarbij een van de appartementen door de bouwvakkers voor de gelegenheid provisorisch was ingericht met houten meubels, waaronder een tafel, een bank, een bed en een kast. Hier en daar stond zelfs een vaas met bloemen en wat lampen om de boel op te fleuren en de woning, die al wel voorzien was van een wc en douche, meer cachet te geven. ,,We zijn heel blij dat de bouwlieden dit gedaan hebben. Op die manier kunnen de mensen beter een inschatting maken van de ruimte en de afmetingen. Als een pand leeg is, is dat veel moeilijker te bepalen. De mensen krijgen zo een beter beeld van de woning”, verklaarde Feijen.
KANTTEKENINGEN
De woning die bezocht kon worden, bestond uit een ruime woonkamer, een slaapkamer en een studeerkamer. Annie van Vugt uit Boxtel was te spreken over het appartement, maar plaatste ook enkele kanttekeningen. ,,De woning ziet er goed uit, met name door die grote woonkamer. Ik vind alleen de slaapkamer wat aan de kleine kant en bovendien vraag ik me af of er nog een tuin of iets dergelijks komt. De mensen die op een van de verdiepingen een appartement gekocht hebben, kijken in de zomer wel tegen die bomen aan, wat hun uitzicht beperkt. Dat vind ik toch wel een nadeel. Of ik zelf geïnteresseerd ben in een woning? Ik ben hier in de eerste plaats als belangstellende, want wij wonen sinds drie jaar met veel plezier aan de Nieuwe Nieuwstraat. Toch vond ik het leuk om hier even een kijkje te nemen.”

Piet Janssen uit Boxtel kwam zaterdag voornamelijk uit nieuwsgierigheid naar De Regent. ,,Mijn dochter woont in het complex Morgenstond aan de Schijndelseweg en mijn zoon hier iets verderop in het gebouw De Rechter. Ik ben hier puur als belangstellende en heb zelf geen plannen om iets te kopen, maar het is interessant om dit gebouw eens te bekijken. Het is qua architectuur een stuk strakker dan bijvoorbeeld De Rechter, maar zeker een mooi project. Dit gebied wint met wooncomplexen De Rechter en De Regent toch aan uitstraling en allure.”
22 januari

Print deze pagina

Terug