PARKEERTERREIN WORDT VOOR IEDEREEN TOEGANKELIJK

Slagbomen Simeonshof verdwijnen

© 2008 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: De slagbomen die nu nog de parkeerplaats vr woonzorgcentrum Simeonshof aan de Annastraat afsluiten, verdwijnen. (Foto: Albert Stolwijk).

DOOR HENK VAN WEERT

De slagbomen die nu nog de parkeerplaats vr woonzorgcentrum Simeonshof aan de Annastraat afsluiten, verdwijnen. Het merendeel van de parkeerplaatsen is al twee jaar niet in gebruik. De bewoners van aanleunwoningen zijn blij.

Het is een raar gezicht. Her en der staan in de zanderige berm langs de Annastraat auto's geparkeerd. Zeker als het nat weer is, kunnen bezoekers nauwelijks zonder modderspatten in en uit hun auto komen. Terwijl enkele meters verderop een keurig bestraat parkeerterrein voorhanden is. Alleen moet je dan wel over een pasje beschikken om de slagbomen te kunnen openen.

De situatie was velen al lang een doorn in het oog. Ok de bewoners van de aanleunwoningen. Degenen die er een parkeerplaats huren, vinden de huurprijs die Woonstichting Sint-Joseph in rekening brengt te hoog. Anderen vinden het jammer dat de lege parkeerplekken onbenut blijven als in het weekeinde familie op bezoek komt die moeite heeft om de auto kwijt te kunnen.

VASTE PLEKKEN
Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst die de bewoners van de aanleunwoningen vorige week hielden, is bekend gemaakt dat de slagbomen zullen verdwijnen, zodat iedereen voortaan van de parkeerplaatsen gebruik kan maken. Keerzijde van de medaille is wel dat de huurprijs van de woningen met enkele euro's wordt verhoogd. Bewoners die een vaste plek huren, krijgen een eigen kentekenbordje zodat voor iedereen duidelijk is dat het een gereserveerde parkeerplaats is. Bovendien gaat de prijs voor een vaste parkeerplaats omlaag.

Namens de bewoners reageert Henk Voets tevreden op het plan van Sint-Joseph om de parkeerplaats open te stellen. ,,Wel hopen we dat er een bordje 'Eigen terrein' wordt geplaatst. Kijk, als mensen de parkeerplaats gebruiken tijdens een uitvaart in de Heilig Hartkerk, dan zal niemand daar een probleem mee hebben. Maar anders wordt het als het terrein gebruikt gaat worden door horecaklanten van De Adelaar."

Door ziekte was bij Woonstichting Sint-Joseph niemand bereikbaar voor een reactie.
22 januari

Print deze pagina

Terug