PIETER TIELEN WINT 550.000 DOLLAR OP BAHAMA'S

'Twaalf uur per dag pokeren, best pittig'

© 2008 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Pieter Tielen viert feest in café Het Hart van Boxtel op de Markt. De Boxtelaar won 550.000 dollar tijdens een pokertoernooi op de Bahama's. (Foto: Peter de Koning).

Niet meer dan 3 dollar zette Pieter Tielen (36) een paar weken geleden in tijdens een pokertoernooi op internet. De Boxtelaar verhoogde zijn inleg tot 30 dollar, verdiende een felbegeerd ticket voor deelname aan de finale op de Bahama's en keerde dinsdag 13 januari terug op Schiphol terug met 550.000 dollar op de bankrekening. ,,Morgen ga ik weer gewoon werken hoor."

Wie de vele pokerwebsites op internet bezoekt, beseft dat Tielen een bijzondere prestatie heeft verricht. De rookie verscheen als grote onbekende aan de pokertafel op de Bahama's en slaagde erin de vijfde plaats te veroveren. Met een vriend reisde hij naar het tropische eiland om deel te nemen aan het evenement dat live te volgen was via internet. ,,Ook in Boxtel werden mijn prestaties gevolgd. Ik weet dat in de huiskamers van mijn vrienden beamers werden opgesteld om soms tot half acht 's morgens via internet poker te kijken."

Tielen pokert sinds hij ruim vier jaar geleden enige tijd in Boston werkte voor DSM. De inkoopconsultant keek vaak poker op sportzender ESPN en bezocht kroegjes waar het kaartspel werd gespeeld. ,,Ik won al snel een toernooi waaraan negentig pokeraars deelnamen", blikt de Boxtelaar terug. ,,Ik kreeg de smaak te pakken en ging vaker spelen op internet." Toen het toernooi op de Bahama's zich aandiende, zette hij alles op alles om een ticket te verdienen.

,,En die opzet slaagde", grinnikt Tielen, die zich met pokerboeken en deelname aan een toernooi in Breda voorbereidde op de finale op de Bahama's. ,,Een goede voorbereiding werkt echt omdat je de basisprincipes van het spel beter onder de knie krijgt." Eenmaal op de Bahama's groeide de spanning naarmate de Boxtelaar doordrong tot de beste 32 spelers. ,,Er waren dagen bij dat ik twaalf, dertien uur moest pokeren. Dat was best pittig."

Na een dagje Miami reisde Tielen dinsdag terug naar Boxtel. Het prijzengeld wordt bijgeschreven op zijn rekening. ,,Nee, ik weet nog niet wat ermee gaat doen. En inderdaad, ik moet nog uitzoeken hoe de fiscus ermee zal omgaan. Morgen ga ik in elk geval weer gewoon aan het werk. Ik heb gelukkig een flexibele baan waarin ik als consultant veel projecten doe. Ik kan dus makkelijk een keertje vrij nemen en weer eens meedoen aan een pokertoernooi. Dit succes smaakt zeker naar meer..."
15 januari

Print deze pagina

Terug