VIERING JUBILEUM IN FEESTWEEK APRIL

Petrusschool telt af naar eeuwfeest

© 2008 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: De sleutel waarmee de apostel Petrus traditiegetrouw wordt afgebeeld is het symbool van de honderdjarige Boxtelse basisschool. Sophie Hasbani is de jongste leerling en mocht het jubileumjaar openen. (Foto: Albert Stolwijk).

DOOR HENK VAN WEERT

Het aftellen is begonnen. ,,Vanaf dit moment is het nog precies honderd nachtjes slapen voordat we ons eeuwfeest gaan vieren", meldde directeur Hans Küsters van de Sint-Petrusschool woensdagochtend 7 januari op het besneeuwde schoolplein aan de Burgakker. Alle leerlingen waren er verzameld om te zien hoe met een 'gouden sleutel' het bord werd onthuld met daarop het aantal nachten dat het nog duurt voordat op 17 april de feestweek losbarst.

In de week voor de meivakantie staat basisschool Sint-Petrus bol van de jubileumactiviteiten. ,,We zijn al anderhalf jaar bezig met de voorbereidingen van het feestprogramma", meldt schooldirecteur Küsters. ,,Een enthousiast feestcomité dat is gevormd uit ouders en leerkrachten heeft in diverse subgroepen nagedacht over hoe het eeuwfeest het best gevierd kan worden. Iedere groep is verantwoordelijk voor een onderdeel van feestprogramma."

Er is onder meer een reünie voor oud-leerlingen en een open dag waar iedereen uit Boxtel een kijkje in de school kan nemen. Ook wordt de tentoonstelling die tien jaar geleden, bij het negentigjarig bestaan van de school, door Jan Swinkels is samengesteld, aangevuld. Met medewerking van de nostalgische vereniging Terug in d'n Tèd Liemt wordt bovendien een vooroorlogs klaslokaal ingericht .

,,Maar het is niet alleen feest voor de volwassenen", benadrukt Willemijn Wijdenes, een van de ouders die zitting heeft in het feestcomité. ,,Voor de leerlingen worden die week drie dagen lang uiteenlopende festiviteiten georganiseerd. Wat precies dat willen we nu nog niet verklappen. Dat moet een verrassing blijven."

VASTGEVROREN
In de aanloop naar de jubileumweek wordt sinds gisteren elke ochtend door een andere groep een bordje op het schoolplein vervangen. Onder toeziend oog van alle leerlingen, hun leerkrachten en veel ouders onthulden de twee oudste leerlingen van de school, Gidie van Schijndel en Luuk van Mensvoort uit groep 8, gisterochtend voor aanvang van de lessen het cijfer 100.

Ze deden dat samen met de jongste leerling, de vierjarige Sophie Hasbani, die sinds maandag in groep A van de Sint-Petrus zit. Met een grote gouden sleutel moest Sophie het 'aftelbord' onthullen maar het witte doek dat dit afschermde zat vastgevroren. Met de hulp van Gidie en Luuk lukte het toch om het doek te verwijderen.

© 2008 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Luuk van Mensvoort (links), Sophie Hasbani (met sleutel) en Gidie van Schijndel onthulden het bord waarop de Sint-Petrusschool de dagen aftelt tot de viering van het eeuwfeest. Rechtsachter schooldirecteur Hans Küsters. (Foto: Albert Stolwijk).
8 januari

Print deze pagina

Terug