NIEUWE SINGLE VOOR JORDY VAN DEN BOER

’Arrogant worden zit niet in me’

© 2008 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: De Boxtelse zanger Jordy van den Boer presenteert 31 januari zijn nieuwe single ’De laatste sirtaki’ in dansstudio Denziz. De achttienjarige zanger probeert hiermee naam te maken in Nederlandse muziekwereld. (Foto: Peter de Koning).

DOOR MARIËLLE WIJFFELAARS

In de woonkamer van het ouderlijk huis van Jordy van den Boer (18) is een muur ingericht als ’Wall of fame’. De Boxtelse zanger begint langzaam naam te maken in de Nederlandse muziekwereld en krijgt daarbij alle steun en medewerking van zijn ouders. Eind 2006 presenteerde Jordy zijn eerste single ’Louise, als je lacht’. Nu, twee jaar later, is er een fanclub opgericht én komt zijn vierde single ’De laatste sirtaki’ uit waarmee hij gaat proberen de harten van de Nederlandse muziekliefhebber te veroveren.

Jordy was als kind al bezig met muziek en stond regelmatig voor de spiegel te playbacken. ,,Vier jaar geleden ben ik begonnen met een drive-inshow”, vertelt de zanger. ,,Ik zong vaak mee met de plaatjes die ik draaide en kreeg van mensen te horen dat ik iets met zang moest gaan doen. Toen ben ik zangles gaan volgen en heb mijn eerste single uitgebracht.”

De Boxtelaar zingt voornamelijk Nederlandstalige nummers. ,,Dat is écht mijn genre”, zegt Jordy. ,,Ik hou vooral van populaire Nederlandstalige nummers zoals het werk van Jan Smit. Tijdens optredens zing ik ook nummers van andere artiesten.” Hoewel de zanger voornamelijk feestplaten zingt, vindt hij het ook fijn om wat gevoeligere nummers ten gehore te brengen. ,,Feestmuziek is best populair in Nederland, daarmee krijg je de zaal op z’n kop. Maar soms mag een lied wel inhoud hebben en wat gevoeliger zijn.”

De 18-jarige zanger trad in 2008 negentig keer op, onder andere bij bruiloften en feesten maar Jordy was ook te zien bij het televisieprogramma Brabant Party. ,,Ik krijg het steeds drukker met optredens”, vertelt hij trots. ,,De boekingen voor 2009 beginnen ook binnen te stromen. Het gaat de goede kant op.”

SIRTAKI
De nieuwe single ’De laatste sirtaki’ is geschreven door zijn manager Freek van Daal, tevens bandlid van One Two Trio. ,,Het is een bekend deuntje maar met een nieuwe tekst en sound eronder”, legt Jordy uit. ,,Ik ben erg trots op het nummer en heb er een goed gevoel bij. Ik heb het lied tijdens een optreden gezongen en ik zag dat mensen spontaan de sirtaki gingen dansen. Dus blijkbaar slaat het nummer bij het publiek goed aan.”

Het schrijven van teksten is niet aan de Boxtelaar besteed, dat laat hij liever over aan Freek van Daal. ,,Ik heb wel eens geprobeerd om een songtekst te schrijven, maar ik vond het niet leuk om te doen. Ben je de hele avond bezig om twee zinnen op papier te krijgen. Dat is niks voor mij”, zegt het zangtalent stellig.

De nieuwe single wordt landelijk uitgebracht. Hiervoor hebben de zanger en zijn manager de hulp ingeroepen van een zogenoemde plugger, iemand die bij radio- en televisiestations muziek promoot. Ook heeft Jordy een videoclip opgenomen die wordt gestuurd naar televisiestations. ,,We hebben gekozen voor een videoclip die anders is dan die van andere zangers”, zegt de Boxtelaar. ,,Anders wordt het te veel van hetzelfde en val je minder op.”

ARROGANT
De steun van zijn fans en van zijn familie is voor het zangtalent erg belangrijk. ,,Mijn ouders en broer hebben mij altijd gesteund en helpen me overal mee, zonder hen was ik niet zover gekomen”, vertelt Jordy. ,,Zij zijn ook degenen die zorgen dat ik met beide benen op de grond blijf staan. Ik ben niet meer of beter dan een ander omdat ik toevallig zing. Ik ga namelijk ook elke ochtend mijn bed uit om half zes om naar mijn werk te gaan. Ik ben niet bang dat ik arrogant zal worden, dat zit gewoon niet in me.”

De Boxtelaar zet zich vol overgave in voor zijn zangcarrière, zijn droom is om ooit een grote zanger te worden. ,,Ik weet niet of het er ook in zit, maar natuurlijk zou het leuk zijn als ik net zo bekend wordt als Jan Smit”, zegt Jordy. ,,Ik heb er veel voor over om te kunnen zingen.” Volgens manager Freek van Daal is het wel degelijk mogelijk voor de Boxtelaar om hogerop te komen. ,,Zijn muziekstijl slaat in Boxtel en omstreken aan, waarom zou dat dan landelijk niet lukken?”, meent Van Daal. ,,Ik zie ’iets’ gebeuren als Jordy op het podium staat, mensen reageren heel goed op hem. De basis is gewoon prima.”

Jordy werkt hard aan zijn muziekcarrière. Naast zijn baan als elektricien, volgt hij zangles en is hij elke avond bezig met repeteren. ,,Je doet het goed of je doet het niet”, luidt het motto van de zanger. ,,Ik zet me op het podium ook voor honderd procent in. Dat verdient het publiek en het blijft op die manier ook leuk voor mezelf.”

PRESENTATIE
De presentatie van de nieuwe single vindt plaats op zaterdag 31 januari in Dansstudio Denziz aan de Stationsstraat in Boxtel. De avond start om 20.00 uur en duurt tot 01.00 uur. Er zijn gastoptredens van onder andere Helemaal Hollands en Starkoo. ,,Dat zijn vrij grote namen in mijn genre”, meent Jordy. ,,Ik kwam ze regelmatig tegen bij optredens en dat klikte erg goed.” Kaarten voor de presentatie kosten 6,50 euro en zijn verkrijgbaar bij Mix Café Boxtel, Dansstudio Denziz en de fanclub. Voor meer informatie en het adres van de fanclub kan men kijken op www.zanger-jordy.nl.
8 januari

Print deze pagina

Terug