Populieren wijken voor Dommelplan

© 2008 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Een graafmachine hengelt enkele boomstammen uit de Dommel. (Foto: Albert Stolwijk).

In opdracht van Waterschap De Dommel heeft een aannemer deze week twee grote populieren gekapt bij de brug in de Mgr. Wilmerstraat. De kap was nodig voor de start van de werkzaamheden voor het project Dommel door Boxtel.

De aannemer had grote moeite met het neerhalen van de twee kolossen. Verschillende stammen vielen bij het kappen in de Dommel en moesten met een hijskraan verwijderd worden. Volgens een woordvoerster van het waterschap moesten de bomen wijken voor de kraan, die binnenkort op de brug in de Mgr. Wilmerstraat wordt gestationeerd. De kraan is nodig voor de aanleg van een vispassage en een nieuwe glijgoot voor kano's. De Mgr. Wilmerstraat zal tijdens deze werkzaamheden tijdelijk afgesloten worden.

Enkele weken geleden werd bij de brug het officiŽle startsein voor het plan Dommel door Boxtel gegeven. Watergraaf Peter Glas, burgemeester Frank van Beers en wethouder Ger van den Oetelaar onthulden een bouwbord waarop het plan wordt aangekondigd. Het plan Dommel door Boxtel dateert al van 2004, maar liep vertraging op door verschillende bezwarenprocedures.
8 januari

Print deze pagina

Terug