SCHILDERIJEN BRENGEN 15.000 EURO OP

Binderij Hexspoor wint Ondernemers Trofee

© 2008 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Binderij Hexspoor mag zich twee jaar lang het beste Boxtelse bedrijf noemen. Bij de binderij worden wekelijks ongeveer één miljoen boeken gebonden. (Foto: Albert Stolwijk).

DOOR MARIËLLE WIJFFELAARS

Binderij Hexspoor is de winnaar van de Boxtelse Ondernemers Trofee (BOT) 2008. Hexspoor liet Dare Tronics, Kliniek voor Mondzorg Boxtel, Albert Heijn Boxtel, Liba Campers en Van der Heijden Milieutechniek zaterdagavond 1 november achter zich in de race om de BOT. Het bedrijf mag zich twee jaar lang de beste onderneming van Boxtel noemen.

Ruim tweehonderd genodigden waren zaterdagavond 1 november in Podium Boxtel aanwezig om de uitreiking van de BOT mee te maken. De jury, bestaande uit Miranda Wolf, Jules Groenen, Michaél Michiels en voorzitter Jos Geerts, heeft de afgelopen weken alle bedrijven bezocht. Voorafgaand aan de prijsuitreiking moesten de deelnemende ondernemers nog vragen beantwoorden over hun bedrijf.

Een week voor de uitreiking van de trofee hebben de zes bedrijven gezamenlijk drie schilderijen gemaakt waarbij zij hulp kregen van kunstenaar Paul Maas. Deze schilderijen werden zaterdag, samen met een stofzuiger en het Wereldhandelspel, geveild. De opbrengst van de veiling kwam ten goede aan Kleinschalige Afrikaanse Projecten (KAP). Met Harry Korst als veilingmeester verliep de veiling soepel en eerlijk. De veiling bracht uiteindelijk 13.400 euro op, dit bedrag werd door organisator Juniorkamer Dommelland aangevuld tot 15.000 euro. Organisatie Impulsis verdubbelde dit bedrag.

INNOVATIE
Burgemeester Frank van Beers was zaterdagavond aanwezig om de prijs uit te reiken. Hij noemde de uitreiking zeer bijzonder. ,,Door elke twee jaar een trofee uit te reiken aan het beste bedrijf heeft Boxtel zichzelf op de kaart gezet”, aldus de burgemeester. ,,Er zijn veel goede bedrijven in Boxtel, dat zie je ook bij deze genomineerden. Alle zes zijn het bedrijven die innovatief bezig zijn. De keus zal voor de jury best moeilijk zijn geweest.”

De jury heeft tijdens de bedrijfsbezoeken gelet op de bedrijfsvoering, personeelsbeleid, het product en de mate van innovatie binnen het bedrijf. Volgens voorzitter Jos Geerts was de keus lastig omdat alle bedrijven zo hun eigen goede punten hebben. ,,Liba Campers weet een goede en vertrouwenswekkende sfeer te scheppen voor zowel werknemers als klanten”, stelde Geerts. ,,Bij Dare Tronics staat innovatie en marktwerking hoog in het vaandel, dit bedrijf is naar onze mening te vroeg genomineerd en is nog aan het groeien.”

Over Van der Heijden Milieutechniek zei de juryvoorzitter dat de organisatie nog moet groeien. ,,De laatste jaren is er al veel veranderd, dit zal de komende jaren nog verder toenemen. Albert Heijn Boxtel is goed gezaaid en heeft een sterk concept”, aldus Geerts. ,,De Kliniek voor Mondzorg Boxtel staat aan de wieg van veranderingen bij tandartsen. De jury was ook van dit bedrijf erg onder de indruk.”

WEEKJE VRIJ
De uiteindelijke winnaar, binderij Hexspoor, werd gekozen omdat het een écht Boxtelse bedrijf is met een goed personeelsbeleid. ,,Dit bedrijf staat als een huis”, luidde het jurycommentaar. ,,De juiste mensen zitten hier op de juiste plekken. Directeur Silvan Hexspoor kan makkelijk een weekje vrij nemen en dan loopt alles nog gesmeerd.”

Silvan Hexspoor nam de wisseltrofee in ontvangst en toonde zich verrast. ,,Ik had het niet verwacht, de anderen genomineerden hebben het ook verdiend en hebben ook een goed bedrijf. Ik ben echt ontzettend trots.” Na afloop van de uitreiking werd er in Podium Boxtel muziek gemaakt door Duo Tilt. Hierna hebben de medewerkers van Hexspoor het feest voortgezet in het Boxtelse centrum.

© 2008 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Silvan Hexspoor kreeg zaterdagavond uit handen van burgemeester Frank van Beers de Boxtelse Ondernemers Trofee 2008 uitgereikt. (Foto: Albert Stolwijk).
6 november

Print deze pagina

Terug