LOCATIE ORANJELAAN 'ZEER KANSRIJK'

Bouwplannen Liempde in stroomversnelling

© 2008 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Beeld van de vroegere peuterspeelzaal aan de Oranjelaan in Liempde. Combinatie95 ziet het terrein als een kansrijke plek voor woningbouw. (Foto: Albert Stolwijk).

DOOR MARC CLEUTJENS

Het gemeentebestuur van Boxtel ziet grote kansen voor woningbouw in het dorp Liempde. Dat zegt wethouder Ger van den Oetelaar in een reactie op het bericht dat zijn partij Combinatie95 een informatieavond gaat houden over bouwen in Liempde. Vooral de locatie van de vroegere peuterspeelzaal aan de Oranjelaan lijkt op korte termijn geschikt voor de bouw van starterswoningen.

Van den Oetelaar bestempelt het terrein van de peuterspeelzaal, die vroeger onderdak bood aan de openbare school, als 'zeer kansrijk'. ,,Het terrein en het gebouw zijn eigendom van de gemeente, het bestemmingsplan is gunstig en er zijn weinig terreinen op Boxtels grondgebied waar zo weinig restricties op de loer liggen", zegt de wethouder. Hij verwacht dat het aanvragen van een bouwvergunning geen grote drempels zal opleveren; er is geen gevaar voor geluidhinder, de bodem is in orde en er ligt geen lpg-installatie in de buurt.

De peuterspeelzaal staat leeg sinds de peuters hun intrek hebben genomen in het nieuwe gebouw van basisschool De Oversteek aan de Dorpsstraat. Op het terrein van ongeveer eenderde hectare zouden in de ogen van Van den Oetelaar starterswoningen gebouwd kunnen worden. ,,Het gemeentebestuur heeft de stichting Goed Wonen Liempde (GWL Ė red.) al een brief gestuurd waarin wordt aangegeven dat we de grond willen overdragen", zegt de wethouder. ,,Volgens het prestatiecontract dat we met GWL en Woonstichting Sint-Joseph hebben, zouden daar voor doelgroepen huizen ontwikkeld kunnen worden."

Combinatie95 heeft net als haar wethouder hoge verwachtingen van de locatie Oranjelaan. De partij wil bouwen op die locatie, zo jubelt een persbericht dat deze week is verspreid. Nadat vorig jaar plannen voor Lennisheuvel werden gepresenteerd in cafť De Trol, presenteert Combinatie95 nu ideeŽn voor woningbouw in Liempde. Architect Karin Vissers werd in de arm genomen om schetsen te maken voor de locatie Oranjelaan. Naast de gemeente worden inwoners woensdag 23 april in dienstencentrum De Kloosterhof geÔnformeerd over de plannen. Zowel wethouder Van den Oetelaar als voorzitter Jos Flemminks Smid van GWL zullen reageren.

HEIDEWEG

Combinatie95 vindt dat de bouwproductie in Liempde nu echt op gang moet komen. Verwijzend naar de kern Boxtel, waar op tal van fronten nieuwbouw wordt gepleegd, vindt de partij het tijd dat er Liempde garen op de klos komt. Combinatie95 zal het gemeentebestuur tijdens de presentatie in De Kloosterhof verzoeken voortvarend aan de slag te gaan met de plannen voor de Oranjelaan. Ook het plan Heideweg moet dit jaar starten en daarna zou het terrein van de zogeheten Witte School aan de Dorpsstraat aan snee moeten komen.

Wethouder Van den Oetelaar kan zich vinden in die gedachtengang. Hij benadrukt dat het bestemmingsplan voor Heideweg onherroepelijk is. ,,De meeste huizen zullen gebouwd worden door de leden van de kopersvereniging. Daarnaast bouwt GWL aan de Heideweg huurwoningen, komen er zeven huizen van Heijmans en zijn twee kavels beschikbaar voor zelfbouw." De meeste woningen in het plan Heideweg zijn bedoeld voor starters. De plannen voor de Witte School, die samenhangen met de vorming van een zorgcluster tussen De Vlaswiek en De Kloosterhof, zijn gericht op de bouw van seniorenwoningen. Ook hier zal GWL een rol in spelen, zo verwacht Van den Oetelaar.

De informatieavond van Combinatie95 over woningbouw in Liempde begint woensdag 23 april om 20.00 uur en is vrij toegankelijk. Raadslid Karel Voets zal diverse potentiŽle bouwlocaties in Liempde presenteren.
17 april 2008

Print deze pagina

Terug