BRANDWEER RUKT OP VOLLE STERKTE UIT

Brand verwoest keuken in Boxtel-Oost

© 2006 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: De brand in de woning aan De Volder ging gepaard met veel rookontwikkeling. (Foto: Léon Brocken).

Een korte maar felle brand heeft zondagmiddag een keuken van een woning aan de Volder in de as gelegd. In de andere vertrekken van het huis richtten rook en roet grote schade aan. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

De woningbrand werd volgens een zegsman van de brandweer ter plaatse veroorzaakt door een keramische kookplaat die vermoedelijk aan stond toen de bewoners even de hond gingen uitlaten. Toen ze na een kwartier wandelen terugkeerden stond de keuken al in lichterlaaie en werd de brandweer gealarmeerd. ,,We hoorden de rookmelder buiten al piepen", vertelde de bewoner kort nadat het vuur geblust was. ,,We durfden niet meer naar binnen vanwege de enorme rookontwikkeling."

De brandweer was volgens commandant Jasper Derks snel ter plaatse. Het vuur in de keuken was mede daarom in een oogwenk geblust. Derks: ,,We konden echter niet voorkomen dat de keuken helemaal uitbrandde. In de rest van de woning hebben rook, roet en giftige dampen heel veel schade aangericht. De bewoners zullen een tijdje ergens anders moeten wonen."

Ook de woningen van de buren liepen lichte rookschade op. De brandweer plaatste in de getroffen woning een grote ventilator om de rook snel naar buiten te blazen. ,,Omdat het een woningbrand betrof, zijn we direct met drie voertuigen uitgerukt", aldus de commandant. ,,Gelukkig bevonden zich geen mensen meer in het pand."

De bewoner van het pand reageerde gelaten op de brand, maar vond ook een moment om een grapje te maken: ,,We waren toch al van plan een nieuwe keuken te zetten."
28 december 2006

Print deze pagina

Terug