450 LEERLINGEN TIGA IMPONEREN OP BOSCH' PODIUM

Sterren stralen in wervelende theatershow

© 2006 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Het slot van Stars bestond uit een aantal kerstnummers, zoals 'Let it snow', waarin de allerkleinste balletleerlingen van Tiga een hoofdrol speelden.

Ruim 450 leerlingen van de Boxtelse dans- en sportschool Tiga Health & Beauty verzorgden zaterdag tweemaal een wervelende show 'Stars' in het Theater aan de Parade in ’s-Hertogenbosch. Beide keren werd de show opgevoerd voor een nagenoeg uitverkochte zaal.

Vaders, moeders, opa’s, oma’s, familie en vrienden van de danseressen en dansers genoten van een perfect verlopen optreden. ,, Dat een Boxtelse dansschool zo'n show neerzet, is geweldig."

Zowel de allerkleinsten van 3 jaar als de 'oudere' leerlingen tot 50 jaar wisten het publiek een kleine drie uur ademloos te boeien. Afwisselend verzorgden de verschillende sterren een gevarieerde show. Muzikaal gedragen door verschillende toppers, zoals musicals, filmmuziek en wereldhits, werd een boeiende voorstelling op de bühne gebracht. Van klassiek ballet tot streetdance, hiphop en flamenco, alle onderdelen werden verzorgd en professioneel voor het voetlicht gebracht. De choreografie was goed verzorgd, iedereen had een duidelijke rol waardoor de voorstelling meer dan de moeite waard was.

Het merendeel van de artiesten die Tiga meenam naar de Bossche theaterzaal bestond uit meisjes en vrouwen. De enkele jongens die meededen blonken echt uit in hun discipline. Dat de 19-jarige Jeroen Duijghuisen al een jaar of dertien bij Tiga een opleiding geniet, was duidelijk te zien. Tot in details maakte hij zijn bewegingen af. Stralend was hij het middelpunt van de welkomstdans. Duijghuisen is niet alleen klassiek geschoold, maar ook streetdance behoort tot zijn repertoire. Hij danst echt vol overgave.

De showgroepen waarvan de leden in leeftijd variëren van 13 tot 20 jaar, deden hun naam eer aan. Met veel plezier en een optimale inzet brachten ze hun dansen voor het voetlicht. De 'ministerren’ van 3 jaar zochten af en toe wel naar hun ouders in de zaal, maar ook zij brachten al een geheel waarvan het publiek hoorbaar genoot. De 5 en 6-jarigen die de musical 'Annie’ op het toneel brachten, blonken uit met hun dans en playbackvertolkingen. Danique Meeuwsen, die in de middagvoorstelling Annie speelde, en Mirthe Broers die dit in de avondvoorstelling deed, waren overtuigend in hun rol. De Afrikaanse sfeer werd herkenbaar neergezet, zowel in dans, kostuum als muziek.

© 2006 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: De showgroep van Tiga verzorgt het nummer 'Mein Herr'.

VERSCHRIKKELIJK TROTS
De 18-jarige Carola Messing maakt deel uit van de showgroep. Ze genoot volop van de shows. ,,Het was supervet”, reageert Messing. ,,Samen met de anderen was het heel gezellig. Tussen de middag- en de avondvoorstelling in, hebben we samen gegeten in het theater en na afloop zijn we met een hele groep nog naar Tiga geweest om na te kletsen en de dvd van de show bekijken." Haar moeder Petra is ook enthousiast. ,,Ik ben gewoon verschrikkelijk trots op wat daar is neergezet. Dat een Boxtelse dansschool zo'n show neerzet, vind ik gewoon geweldig."

Al vijftien jaar danst Carola met veel enthousiasme bij Tiga. Thans is ze vier uur per week in de vroegere Ark aan de Prins Bernhardstraat te vinden. Het is opvallend dat veel leerlingen meerdere jaren blijven dansen bij Tiga. Dat de goede sfeer hier debet aan is, moge duidelijk zijn.

© 2006 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Puike dansshow tijdens de opvoering van 'I believe'.

Eigenaresse Gemmy Schellekens weet met haar collega-docenten de jeugd te boeien.

,,Ik zou het liever in Boxtel zelf doen, maar er is in Boxtel geen ruimte met een groot podium en veel kleedkamers, waar ik met 450 leerlingen uit de voeten kan”, vertelde Schellekens. Met de shows in het Theater aan de Parade wil ze haar cursisten de kans geven om eens in een grote zaal op een groot podium en voor veel publiek in de schijnwerpers te staan.

De Boxtelse heeft met haar team ruim zeven maanden geoefend voor de show in het Theater aan de Parade. ,,De laatste vier maanden bijna continu. Het was intensief, maar als ik het resultaat zie, dan weet ik waarvoor ik het doe”, aldus Schellekens. Tweemaal werd het optreden door het publiek met een staande ovatie beloond. De Tiga-leerlingen waren de 'stars' van de avond.

© 2006 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: De muziekfilm Grease bood voldoende inspiratie voor een spetterend dansnummer.
28 december 2006

Print deze pagina

Terug