'POSTCODEKANJER WORDT GESPREK VAN DE DAG’

Nuchterheid overheerst
in donker Liempde

© 2006 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: NOS Journaal-verslaggever Theo Verbruggen (tweede van rechts) interviewt een potentiële winnaar van de Nationale Postcodeloterij in café Het Wapen van Liempde. Ook burgemeester Frank van Beers (tweede van links) toog gisteravond meteen naar Liempde om te duimen voor de kanshebbers op de PostcodeKanjer.

De bekendmaking in het televisieprogramma RTL Boulevard dat de PostcodeKanjer van 23,9 miljoen euro in Liempde is gevallen, zorgde gisteravond voor weinig beroering. Hollandse nuchterheid maakte vooralsnog geen plaats voor feestvreugde. Eerst zien en dan geloven, zo lijkt het. ,,Vier cijfers goed is één, maar de twee goede letters is twee. En dat zie ik niet zomaar gebeuren”, zo reageerde een van de potentiële prijswinnaars in café Het Wapen van Liempde gisteravond.

Welke letters aan de cijfercombinatie 5298 worden toegevoegd, wordt maandag bekendgemaakt tijdens een groots wijkfeest op het evenemententerrein D'n Tip aan de Barrierweg. Maarten Hogenhuis van de Nationale Postcodeloterij is gisteren druk in de weer geweest met de voorbereidingen en was gisterenavond in café Het Wapen van Liempde te vinden, waar ook verslaggevers van de landelijke media aanwezig waren.

Maar evenmin als op straat was er in het café geen sprake van uitzinnigheid over de PostcodeKanjer. De leden van de biljartvereniging waren in alle stilte bezig met hun partij, een aantal aanwezigen had geen loten en liet de drukte aan zich voorbij gaan. Hoeveel huishoudens in Liempde wél in het bezit zijn van loten, kon Hogenhuis niet prijsgeven. Wel dat over alle Liempdse loten 10 miljoen euro wordt verdeeld en daarnaast nog eens 13,9 miljoen euro over de loten met de juiste lettercombinatie.

Daarmee is in elk geval een geldbedrag voor de Liempdse lothouders verzekerd. ,,In de komende dagen zal er wel flink gespeculeerd gaan worden”, zo verwacht Hogenhuis. Hij spreekt uit ervaring als hij beweert dat de prijzen de komende dagen de gesprekken in de winkels gaan bepalen. ,,Wat dat betreft hebben we de gekste dingen meegemaakt.”

COMPLIMENT
Burgemeester Frank van Beers is nog steeds woonachtig in zijn vorige standplaats Mill en zal dus in elk geval niet delen in de prijzenregen. Toch weet hij wat de PostcodeKanjer teweeg kan brengen. Als wethouder heeft hij meegemaakt dat de Bossche wijk Hintham in de prijzen viel. Nu beleeft hij het feest in Liempde. Al eerder op de dag was hij op de hoogte van het Liempdse geluk, mede omdat de gemeente in de loop van woensdag werd benaderd voor vergunningen voor en medewerking aan het wijkfeest op het evenemententerrein.

Volgens Hogenhuis is het nog niet eerder voorgekomen dat een gemeente zo goed meewerkte aan de voorbereidingen en dat de hulpverlening en vergunningen meteen konden worden geregeld. Burgemeester Van Beers kreeg dat compliment eerder op de dag al van de omroep Tien (voorheen Talpa – red.). ,,En ik ben daar best trots op.” Voor de Liempdse inwoners die in de prijzen gaan vallen is hij blij. ,,Het is fantastisch als je dergelijke prijzen wint. Dat gun ik natuurlijk iedereen van harte.”

WIJKFEEST
Maandag 1 januari wordt op het evenemententerrein aan de Barrierweg vanaf 15.00 uur een wijkfeest gehouden. Henny Huisman, Martijn Krabbé en Gaston Starreveld zullen tijdens dit festijn de verdeling van de wijkprijs bekendmaken en de straatprijs uitreiken. Verder zal worden opgetreden door Lee Towers, Jan Rietman, Danny de Munck en Wolter Kroes. Vanaf zaterdag zal het terrein worden gereedgemaakt voor de ontvangst van de grote massa toeschouwers. ,,Ik hoop wel dat mensen zo weinig mogelijk met de auto komen”, aldus Hogenhuis.
28 december 2006

Print deze pagina

Terug