POSTCODEKANJER VALT 1 JANUARI OP POSTCODE 5298

Liempde mag 23,9 miljoen euro verdelen

Liempde heeft een bijzondere primeur. Op Nieuwjaarsdag, maandag 1 januari, valt in het dorp de hoogste PostcodeKanjer die ooit is uitgereikt. De inwoners die een lot hebben van de Nationale Postcodeloterij mogen het astronomische geldbedrag van 23,9 miljoen euro verdelen. Omdat Liempde maar één postcode heeft – 5298 – staat vast dat alle dorpelingen met een lot in de prijzen vallen. Zij mogen in elk geval de wijkprijs (10 miljoen euro) verdelen. De straatprijs, die pas op 1 januari bekend wordt gemaakt, omvat een bedrag van 13,9 miljoen euro.

Het nieuws over de PostcodeKanjer ging gisteren als een lopend vuurtje door het dorp. Café Het Wapen van Liempde stroomde gisteravond in een oogwenk vol met enthousiaste inwoners die op voorhand al wilden proosten op de uitreiking van de miljoenenprijs. Een cameraploeg van de zender Tien (voorheen Talpa – red.) maakte sfeerbeelden die hedenavond worden uitgezonden. Ook een cameraploeg van het NOS Journaal meldde zich in de kroeg. Elders in deze krant staat een sfeerreportage van de feestelijke bijeenkomst.

Burgemeester Frank van Beers spoedde zich gisteravond vanuit zijn woonplaats Mill naar Liempde nadat het nieuws door de Nationale Postcodeloterij bekend was gemaakt. ,,Ik wil mijn belangstelling tonen voor de mensen die kans maken op deze geweldige prijzen", reageerde Van Beers opgetogen. ,,Ik wil het feestje graag meevieren en duimen voor de mensen die een lot hebben." Van Beers spreekt van een 'fantastische gebeurtenis' voor Liempde. ,,Het is geweldig dat Liempde en Boxtel zo in het nieuws komen. Het was sowieso al een bijzondere week omdat we de 30.000ste inwoner mochten begroeten."

BRUISEND FEEST
Liempde wacht op 1 januari een bruisend feest op evenemententerrein D'n Tip aan de Barrierweg, waar de bekendmaking van de winnende postcode zal plaatsvinden. Dat gebeurt op een groot podium dat op korte termijn zal worden opgebouwd. Vast staat dat tv-sterren als Hennie Huisman, Martijn Krabbé en Gaston Starreveld van de partij zullen zijn. Wolter Kroes, Danny de Munck en Lee Towers verzorgen optredens in hartje Liempde. Volgens een woordvoerster van de gemeente Boxtel duurt van feest van 13.00 tot 15.00 uur. Nadien wordt een groots wijkfeest gehouden. Het programma wordt maandagavond 1 januari vanaf 20.30 uur door Tien uitgezonden.

Volgens burgemeester Van Beers hebben medewerkers van de gemeente Boxtel de hele woensdag koortsachtig samengewerkt met teams van de Nationale Postcodeloterij en Tien om de prijsuitreiking in Liempde voor te bereiden. ,,Niet alleen is gezocht naar een geschikt evenemententerrein, ook moeten inderhaast vergunningen geregeld worden. Want ook deze happening moet netjes geregeld worden." Volgens Van Beers is inmiddels alles al in kannen en kruiken. ,,De mensen van Tien hebben laten weten dat ze niet eerder zo'n welwillende medewerking van een gemeente hebben gehad. Er mag hier dan wel eens gemopperd worden, dit is een mooi compliment."
28 december 2006

Print deze pagina

Terug