FATALE RUZIE IN SELISSENWAL

Vechtpartij eist dode op kerstavond

© 2006 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Technische recherche heeft maandag, Eerste Kerstdag, de hele dag sporenonderzoek gedaan in en rondom de woning aan de Frederik Jan Ottostraat.

Bij een vechtpartij in een woning aan de Frederik Jan Ottostraat is op kerstavond de 30-jarige Patric van Helvoort uit Mariaheide om het leven gekomen. De 45-jarige bewoner van het pand, een oom van het slachtoffer, raakte gewond aan zijn hoofd. Verdachte is een 21-jarige Boxtelaar die een dag later werd aangehouden in zijn ouderlijke woning aan de Adrianastraat.

De verdachte is de ex-vriend van de 21-jarige dochter van de bewoner. Vermoedelijk kwam hij op kerstavond verhaal halen over de verbroken relatie. Aan de deur ontstond ruzie, waarbij het slachtoffer, die met zijn vader op bezoek was bij zijn oom, het opnam voor zijn nichtje. Ook haar vader bemoeide zich ermee; hij raakte ernstig gewond aan zijn hoofd.

Een familielid meldt dat het slachtoffer met een mes in de lies werd gestoken en vervolgens aan een slagaderlijke bloeding is overleden. ,,Hij was gewoon op de verkeerde tijd op de verkeerde plek. Mijn neef kwam bijna nooit in Boxtel", klinkt het ontdaan. Het slachtoffer woonde sinds zes jaar in Mariaheide maar groeide op in Berlicum. In dat dorp was hij onder meer lid van het gilde en actief als zaalvoetballer.

SPORENONDERZOEK
De verdachte zou in de afgelopen periode regelmatig bedreigingen hebben geuit aan het adres van zijn voormalige vriendin. De politie zou daarvan op de hoogte zijn gesteld, zo wordt door een ander familielid gemeld. Over de toedracht en het motief van de vechtpartij wil de politie, die met een rechercheteam van vijftien personen aan de zaak werkt, in het belang van het onderzoek echter geen mededelingen doen.

De verdachte maakte zich na de vechtpartij uit de voeten. De politie kamde met een speurhond de buurt uit en heeft nog dezelfde avond tevergeefs getracht de man aan te houden in zijn ouderlijke woning. Nadat rechercheonderzoek uitwees dat hij een dag later wel thuis was, viel een arrestatieteam de woning aan de Adrianastraat binnen en is de 21-jarige Boxtelaar aangehouden. Gisteren, woensdag 27 december, heeft een eerste verhoor plaatsgevonden; vandaag is de man voorgeleid aan de rechter-commissaris in 's-Hertogenbosch.

Gisteren is ook sectie verricht op het slachtoffer, maar daarvan zijn de uitkomsten nog niet bekend. Nadat maandag het sporenonderzoek door de technische recherche werd afgerond, is een buurtonderzoek opgestart. Daarmee verwacht de politie nog de hele week bezig te zijn.

KORT LONTJE
Vanuit buurtvereniging De Oranjestraat wil niemand reageren op het voorval op kerstavond. Loco-burgemeester Anton van Aert hoorde pas na de kerstdagen van het voorval. Hij is geschokt. ,,Zeker als je de leeftijd van het slachtoffer en de verdachte in beschouwing neemt en het moment waarop zoiets gebeurt. Het toont het nut aan van landelijke campagnes als die van het 'korte lontje'. Je kunt alleen maar hopen dat zoiets nooit meer voor komt."

Van Aert beseft dat de wijk Selissenwal door deze gebeurtenis opnieuw in een kwaad daglicht komt te staan, maar haast zich te zeggen dat ook in andere wijken zoiets had kunnen gebeuren. ,,Wel is het een signaal dat revitalisering van de wijk hoog op de agenda moet blijven staan."

© 2006 - Brabants Centrum
28 december 2006

Print deze pagina

Terug