BAS TIGO LEERMAKERS 30.000STE INWONER VAN BOXTEL

'Bas wordt politieagent of brandweerman'

© 2006 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Burgemeester Frank van Beers tekent in aanwezigheid van Bob Leermakers de geboorteakte van Bas Tigo, de 30.000ste inwoner van Boxtel.

Apetrots zijn ze op hun kersverse zoon; Bob Leermakers (33) en zijn vriendin Catja Sanders (32) uit Boxtel zijn dolblij met hun eerste kindje. Dat Bas Tigo Leermakers ook nog eens de 30.000ste inwoner van Boxtel bleek te zijn was voor hen een hele leuke en bijzondere bijkomstigheid. Burgemeester Frank van Beers verwelkomde Bob vorige week donderdag toen die zijn zoon kwam aangeven in het gemeentehuis en ging later op de dag op kraamvisite bij moeder Catja en de jubileumbaby aan de Diepenbrockstraat.

Het was donderdag rond de klok van drie uur even spitsuur in de slaapkamer van Bob en Catja en hun zoon Bas. Niet alleen burgemeester Van Beers, maar in zijn kielzog ook medewerkers van de gemeente, journalisten en fotografen verzamelden zich rond het kraambed om een blik te werpen op de 30.000ste inwoner van Boxtel. De hoofdpersoon - 52 centimeter lang en 4.090 gram zwaar - bleef heel kalm onder alle aandacht. Veilig in de armen van zijn moeder vond hij het allemaal best dat vele paren ogen hem bewonderden.

,,Vannacht heeft Bas niet zo heel goed geslapen, maar verder gaat alles prima met ons", liet moeder Catja weten. ,,Zelf voel ik me ook prima. Het liefste zou ik nu mijn bed uitgaan en lekker gaan wandelen, maar ik moet nog even geduld hebben. Het kindje was uitgeteld op 13 december, dus ik vond dat het wel lang genoeg geduurd had en was heel blij toen hij dinsdagmiddag 19 december werd geboren. De bevalling is goed verlopen en gelukkig is het voor de feestdagen gebeurd, zodat we samen met Bas en de rest van de familie Kerstmis kunnen gaan vieren."

© 2006 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Burgemeester Frank van Beers aan het kraambed van Catja Sanders en Bob Leermakers en hun zoon Bas.

JUBILEUMBABY
Dat Bas de 30.000ste inwoner van Boxtel bleek te zijn zorgde bij de familie Leermakers voor extra feestvreugde. Catja: ,,Donderdagochtend werd er gebeld en ik zag aan het nummer dat het de mobiele telefoon van Bob was. Toen had ik opeens de burgemeester van Boxtel aan de lijn die mij feliciteerde met de geboorte van Bas en zei dat hij de 30.000ste inwoner van Boxtel is. Het is al geweldig als je eerste kindje wordt geboren en dan is het ook nog een jubileumbaby. Dat is natuurlijk heel bijzonder voor ons."

Burgemeester Van Beers bood de kersverse moeder naast een geboortekoffer en een bos bloemen onder meer ook een paspoortdummy aan en een bedrag ter waarde van 300 euro, dat gestort wordt op de spaarrekening van Bas. ,,Elke geboorte is natuurlijk prachtig, maar deze is wel heel bijzonder", zei burgemeester Van Beers tegen de ouders van Bas. ,,Wij hebben in Boxtel heel lang dichtbij de 30.000ste inwoner gezeten, maar nadat in 1989 de 25.000ste inwoner van Boxtel geboren werd, is Bas Leermakers nu dan eindelijk de 30.000ste inwoner. Dat betekent een mijlpaal, want 30.000 is toch een magisch getal dat veel zegt over de groei en de dynamiek van de gemeente. We hadden de 25.000ste inwoner van Boxtel, Dirk Gerritsen, nog uitgenodigd om hier aanwezig te zijn, maar die was helaas verhinderd."

Burgemeester Van Beers liet tijdens de kraamvisite weten dat hij verwacht dat het inwoneraantal van Boxtel mede door alle bouwplannen de komende jaren boven de 30.000 zal blijven. ,,In dat geval zal de gemeenteraad na de volgende gemeenteraadsverkiezingen van 21 naar 23 zetels groeien, maar dan moet het inwoneraantal van Boxtel op 1 januari 2010 nog steeds hoger zijn dan 30.000. Dat is een van de belangrijkste veranderingen die het gevolg zijn van het bereiken van deze mijlpaal."

Van Beers gaf in huize Leermakers wel aan dat het nog niet helemaal zeker is dat het aantal raadsleden in Boxtel over een paar jaar ook daadwerkelijk zal groeien. ,,De regering heeft namelijk plannen om het aantal raadsleden terug te brengen, maar of dat ook inderdaad zal gebeuren en wanneer is nog niet duidelijk", aldus de burgemeester.

© 2006 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Bas Tigo Leermakers is de 30.000ste inwoner van de gemeente Boxtel. Moeder Catja poseert in het kraambed.

GEZELLIGE OMA'S
De ouders van Bas vertelden donderdag dat de naam van hun zoon niet zomaar uit de lucht is komen vallen. Catja: ,,De eerste letter van de naam Bas staat voor Bob, de tweede voor Adriaan, de naam van mijn vader en de derde letter voor Sanders, mijn meisjesnaam. Zijn tweede naam Tigo staat voor de namen van onze moeders namelijk Tonny en Inge, terwijl de letters g en o staan voor gezellige oma's."

In de slaapkamer werd donderdag ook al kort gefilosofeerd over de toekomst van Bas. Moeder Catja verdient de kost als politieagente en Bob is vrijwilliger bij de brandweer. ,,Dat is dus al duidelijk, hij gaat bij de politie of bij de brandweer", zei een van de aanwezigen.

Duidelijk is in ieder geval dat Bas Tigo Leermakers altijd bekend zal staan als de 30.000ste inwoner van Boxtel. Burgemeester Van Beers verwoorde het donderdagochtend in het gemeentehuis al treffend. ,,Bas zal het nooit vergeten, maar wij ook niet."
28 december 2006

Print deze pagina

Terug