BOXTELSE TITELSTRIJD VERDIENT VERVOLG

ATB-kampioenschap kent sterke winnaars

© 2006 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Het Boxtels ATB-kampioenschap rond recreatieplas De Langspier lokte veel liefhebbers.

Het Wielercomité Ronde van Boxtel had het parcours van de nationale veldrit een weekje laten liggen rond De Langspier. Alleen de roemruchte trap, een pittige hindernis, werd verwijderd. Het eerste Boxtelse ATB-kampioenschap werd zondag verder op hetzelfde parcours verreden. Het initiatief van het comité sloeg goed aan. Een kleine vijftig deelnemers meldden zich zondag bij de mistige recreatieplas voor een wedstrijd van een uur. De winnaars toonden hun klasse en zegevierden met overmacht.

Bij de 40-plussers verschenen 24 deelnemers aan de start. Vanaf het vertrek nam Roland van Erp uit Best het initiatief. Bij de eerste doorkomst had hij al een flinke voorsprong op de dapper strijdende Peter Kruijssen uit Boxtel. Bij iedere doorkomst vergrootte de fysiotherapeut uit Best, die met collega Kees Verschoor Fysio-Team in Boxtel runt, zijn voorsprong.

Achter Kruijssen was de strijd om de derde plaats ongemeen spannend. De Boxtelse Zwitser Bas Bastings, ook fysiotherapeut, trok in de tweestrijd met Jos van Breugel uiteindelijk aan het langste eind. William Kusters was met zijn zesde stek in de totaalklassering de derde Boxtelaar. Omdat zich slechts één vrouw had gemeld, vertrok die vlak na de veteranen. Liza Langelaan-Dijkshoorn draaide met soepele tred haar rondjes en wist enkele mannen te passeren. Zij werd automatisch Boxtels kampioen.

SPOORSLOOT
Parcoursbouwer Frans van de Nostrum loste het startschot voor 23 renners bij het hoofdnummer. Ook bij de senioren werd een superieure kampioen begroet. Marco Hurkmans reed van begin tot einde wedstrijd aan de leiding. De tengere Boxtelaar rekende met ogenschijnlijk gemak af met René Snoeren uit Dongen en Micky van Empel uit Middelrode. Vooral op het zware stuk langs de spoorsloot maakte Hurkmans het verschil. Na tien rondes had de winnaar het hele veld, met uitzondering van de nummers twee en drie, gedubbeld.

Franco Broks wwas met een vierde plaats de tweede Boxtelaar. Erik van de Pasch werd achtste en was de derde Boxtelaar in de eindrangschikking. Winnaar Hurkmans verklaarde na afloop dat hij had meegedaan nadat hij was aangespoord door de schaatsclub. Hij kan dus meer dan alleen schaatsen... Nummer twee Snoeren zei last te hebben gehad van nierstenen, maar gaf ruiterlijk toe dat er geen maat stond op winnaar Hurkmans. De organisatie was tevreden en denkt al aan een herhaling in 2007.
28 december 2006

Print deze pagina

Terug