'DIT IS EEN MIJLPAAL VOOR GEMEENTE BOXTEL'

Boxtel begroet 30.000ste inwoner

Boxtel kent sinds vandaag, donderdag 21 december, officieel een inwoneraantal van 30.000 inwoners. Bob Leermakers ging vanochtend nietsvermoedend naar het gemeentehuis om zijn dinsdag geboren zoon Bas Tigo Leermakers aan te geven en werd daar onthaald, verwelkomd en gefeliciteerd door onder anderen burgemeester Frank van Beers.

,,Elke geboorte is natuurlijk prachtig, maar deze is natuurlijk wel heel bijzonder", zei burgemeester Van Beers vanochtend tegen de kersverse en gelukkige vader. ,,Jouw zoon Bas zal het nooit vergeten, maar wij ook niet. Wij hebben in Boxtel heel lang dichtbij de 30.000ste inwoner gezeten, maar nadat in 1989 de 25.000ste inwoner van Boxtel geboren werd, is Bas Leermakers nu dan eindelijk de 30.000ste inwoner."

De vader zelf liet weten dat moeder Catja en zijn pasgeboren zoon het goedmaken en dat de bevalling goed en voorspoedig was verlopen. ,,Alles ging eigenlijk zoals we gewenst hadden. We hadden de voorkeur voor een jongen en wilden graag dat de bevalling overdag plaatsvond. Dat is allemaal uitgekomen; Bas Tigo is dinsdag om 15.33 uur geboren. Hij is 52 centimeter lang en weegt 4.090 gram. Ook leuk was overigens dat de verloskundige een bekende van ons is", aldus Bob Leermakers.

Burgemeester Van Beers, die donderdagmiddag 21 december op kraamvisite ging bij de familie Leermakers, verwacht dat het inwoneraantal van Boxtel mede door alle bouwplannen de komende jaren boven de 30.000 zal blijven. ,,In dat geval zal de gemeenteraad na de volgende gemeenteraadsverkiezingen groeien van 21 naar 23 zetels. Dat is een van de belangrijkste veranderingen die het gevolg zijn van het bereiken van deze mijlpaal."
21 december 2006

Print deze pagina

Terug